Orban: Bucureştiul s-a dezvoltat remarcabil în ultimii 10 ani, dar în politică este în fiecare zi război

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, luni, că, după o perioadă de zece ani în care nu a mai fost la Bucureşti, capitala României i se pare că s-a dezvoltat în mod remarcabil, dar că viaţa politică românească este asemănătoare celei din Ungaria, deoarece zilnic apare "câte un război".

34 afișări
Imaginea articolului Orban: Bucureştiul s-a dezvoltat remarcabil în ultimii 10 ani, dar în politică este în fiecare zi război

Orban: Bucureştiul s-a dezvoltat remarcabil în ultimii 10 ani, dar în politică este în fiecare zi război (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aş dori să împărtăşesc câteva impresii personale. Nu am mai fost demult în Bucureşti şi am încercat să număr anii. Se pare că de zece ani nu am mai fost. În aminitirea mea exista un cu totul diferit oraş, iar dezvoltarea şi progresul realizat în ultimii ani de către Bucureşti sunt într-adevăr de remarcat", a spus Viktor Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti alături de premierul Emil Boc.

Premierul ungar a arătat însă că viaţa politică din România nu diferă de cea din ţara sa.

"Viaţa politică românească nu diferă prea mult de cea din Ungaria. Şi aici aproape zilnic se desfăşoară câte un război. Astfel, cine este implicat în această politică are posibilitatea, şi sigur imaginaţia, ca să îşi poate imagina multe în legătură cu multe. Un om poate vedea şi pădurea, şi pomii. Trebuie să vă spun că pădurea arată bine, este într-adevăr un progres impresionant realizat de politica românească împreună cu poporul român în ultimii anii, ceea ce ne inspiră şi denotă cât de mult poate să facă o linie politică bună pentru interesul oamenilor şi cât de mult poate să îmbunătăţească viaţa oamenilor", a mai spus Viktor Orban.

Summit-ul Dunării reuneşte, luni, la Bucureşti, 22 de delegaţii reprezentând şefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunării, Comisia Europeană, reprezentanţi ai celor şase landuri riverane din Germania şi Austria, primăria oraşului Ulm din Germania şi Polonia, în calitate de observator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici