Orban către Dăncilă: Nu există nici o spirală a conflictului întreţinută de Opoziţie şi Iohannis

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a dezminţit existenţa unei „spirale conflictuale” întreţinută de PNL, alte partide de Opoziţie sau de către preşedintele Klaus Iohannis, termen folosit de premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

479 afișări
Imaginea articolului Orban către Dăncilă: Nu există nici o spirală a conflictului întreţinută de Opoziţie şi Iohannis

Orban către Dăncilă: Nu există nici o spirală a conflictului întreţinută de Opoziţie şi Iohannis

„Hoţul strigă hoţii şi liderii PSD acuză opoziţia şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, de incitare la violenţă când în realitate ei sunt cei care au provocat violenţele din Piaţa Victoriei şi au dat ordin pentru dispersarea manifestaţiei. Nu mai putem continua cu această guvernare care în permanenţă ne prezintă o realitate paralelă. Nu există nicio spirală a conflictului întreţinută de opoziţie prin PNL sau de către preşedintele Klaus Iohannis”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Acesta adăugat „există doar o spirală a minciunilor şi abuzurilor în care se afundă tot mai mult Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan şi toţi cei care au dat ordin pentru reprimarea protestelor şi rănirea oamenilor care participau la un miting anti-PSD.”

Liberalul a mai spus că dacă Viorica Dăncilă „ era premierul adevărat al României” ar fi trebuit să le demită pe ministrul de Interne Carmen Dan şi prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, pentru evenimentele care au avut la protestul Diasporei.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: Evitaţi spirala conflictului. Scindarea poate fi iremediabilă

„Declaraţiile halucinante ale liderilor PSD din ultimele zile arată disperarea lor în încercarea de muşamalizare a responsabililor care la ordinele lor au intervenit în forţă împotriva manifestanţilor paşnici de la mitingul din 10 august. Astăzi, a venit şi rândul Vioricăi Dăncilă să facă aceeaşi demonstraţie de sfidare şi tupeu cu care ne-au obişnuit atunci când vine vorba să-şi asume responsabilitatea pentru gazarea a zeci de mii de oameni nevinovaţi şi vătămarea a sute de persoane paşnice. Dacă Viorica Dăncilă era premierul adevărat al României, trebuia să le demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, şi pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei. În acelaşi timp, în loc să se răfuiască cu opoziţia, Viorica Dăncilă trebuia deja să ceară Corpului de control al prim-ministrului să ancheteze modul în care s-a intervenit în Piaţa Victoriei în data de 10 august. Nefăcând nimic din toate acestea, Viorica Dăncilă dovedeşte că nu este premierul românilor ci premierul lui Liviu Dragnea care execută docil ordinele acestuia”, a completat Orban.

În opinia preşedintelui PNL faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, refuză o sesiune extraordinară în Parlament, îl duce tot mai aproape pe acesta de „ comiterea unui abuz în serviciu”.

„Partidul Naţional Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru aflarea adevărului dar solicitarea PNL a fost blocată de Liviu Dragnea. Îl avertizez pe Preşedintele Camerei Deputaţilor că este la o zi de comiterea unui abuz în serviciu prin refuzul de convocare a sesiunii extraordinare, solicitată regulamentar pentru perioada 20-24 august de către o treime dintre deputaţi”, a mai spus Orban.

În final, liderul PNL, a anunţat că partidul va „relua solicitarea de audiere a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, împreună cu prefectul Capitalei şi şefii forţelor de ordine care au intervenit brutal în Piaţa Victoriei, în cadrul Comisiei de apărare şi ordine publică din Camera Deputaţilor”.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, la începutul şedinţei de Guvern, prima reacţie legată de protestele din 10 august, îndemnând oamenii din subordine să evite spirala conflictului şi catalogând scindarea societăţii ca fiind una ce poate ajunge iremediabilă.

"Există tendinţe ca această scindare să fie una iremediabilă, iar evenimentele violentele din 10 august au demonstrat asta. Pornind de la ele, am văzut în aceste zile un asalt la instituţiile statului. Prima ţintă este Jandarmeria, dar sunt şi alte instituţii care au intrat în acest colimator. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină. Dar consider că o persoană sau o instituţie poate fi acuzată doar pe baza unor probe concludente. Răspunsul nostru, al Guvernului la toate aceste procese care au loc în spaţiul public trebuie să fie unul cât se poate de echilibrat şi de responsabil. Spre deosebire de liderii politici ai opoziţiei noi nu avem dreptul să cedăm şi să intensificăm această scindare şi această desbinare la nivelul societăţii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare, în interesul oamenilor", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a avut şi un mesaj pentru şefii instituţiilor din subordine.

"Iată de ce, apelul meu, la toţi minişti şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu a fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care acum încearcă să câştige această putere prin mjloace nedemocratice. Răspunsul nostru la toate aceste provocări trebuie să fie faptele şi proiectele concrete pentru români" a mai spus Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici