Orban, despre învestitură: Nu suntem în situaţia de la moţiune. Nu mai avem timp să convingem oamenii

Ludovic Orban a afirmat că votul de învestitură pentru Guvernul desemnat de preşedintele Iohannis este diferit de situaţia de la moţiunea de cenzură. EL a adăugat că este obligat de Constituţie să meargă la votul din Parlament în 10 zile, astfel că nu mai are timp să convigă parlamentari.

816 afișări
Imaginea articolului Orban, despre învestitură: Nu suntem în situaţia de la moţiune. Nu mai avem timp să convingem oamenii

Orban, despre învestitură: Nu suntem în situaţia de la moţiune. Nu mai avem timp să convingem oamenii

„Nu mai suntem în situaţia votului de la moţiunea de cenzură. La moţiunea de cenzură am motivat necesitatea de a aduna un număr minim de 233 de semnături, care să ofere garanţia succesului moţiunii de cenzură , pentru că semnătura reprezintă practic un angajament de vot la moţiunea de cenzură şi am vrut să nu irosim singurul «glonţ de argint» într-un moment în care nu aveam toate semnăturile. Acuma suntem într-o situaţie diferită. Nu mai avem timp să convingem oamenii. Noi suntem obligaţi conform prevederilor constituţionale ca în termen de maxim 10 zile să venim cu lsita Guvernului şi cu programul de guvernare în faţa Parlamentului", a declarat premierul desemnat Ludovic Orban, joi, în Parlament.

PNL va purta, joi, un alt rând de discuţii cu partidele, în vederea sprijinului noului Executiv. Ludovic Orban, premierul desemnat, se va întâlni, în decursul zilei de joi, şi cu liderii UDMR şi ALDE.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, se va întâlni, în decursul zilei de joi, cu reprezentanţii UDMR, la ora 15.00 şi cu cei ai ALDE, la 16:30.

Ludovic Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marţi sau miercuri.

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există echipe de negociere care vor avea discuţii şi cu PSD, atât la nivelul celor două Camere, cât şi individual, cu parlamentarii care se vor arăta dispuşi să susţină Executivul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici