Orban, primul politician care spune că decizia CCR nu trebuie luată în considerare de către preşedintele Iohannis. Ce spune despre varianta vehiculată a refendumului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, referitor la decizia CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, că există posibilitatea organizării unui referendum, poporul român fiind peste Curtea Constituţională şi că CCR nu poate obliga preşedintele să ia anumite decizii.

1988 afișări
Imaginea articolului Orban, primul politician care spune că decizia CCR nu trebuie luată în considerare de către preşedintele Iohannis. Ce spune despre varianta vehiculată a refendumului

Orban, primul politician care spune că decizia CCR nu trebuie luată în considerare de către preşedintele Klaus Iohannis. Ce spune despre varianta vehiculată a refendumului

''Este posibil şi un referendum, este posibil orice. Aşteptăm motivarea CCR.(...) Există cineva deasupra Curţii Constituţionale, iar acel cineva este poporul român. Oricând poporul român poate să decidă pentru că poporul exercită suveranitatea şi se poate găsi orice fel de mijloc constituţional şi legal prin care această decizie să nu genereze consecinţe.(...) CCR nu poate să oblige preşedintele să facă ceva în contextul atribuţiilor sale constituţionale. (...) Cu siguranţă vom fi alături de preşedintele României'', a susţinut Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici