Paleologu: Sunt oleacă Don Quijote, dar am şi o latură de Sancho Panza, de pragmatism

Candidatul la preşedinţia PDL Theodor Paleologu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că a apreciat articolul de presă în care este comparat cu Don Quijote, afirmând că el chiar este "oleacă Don Quijote", însă are şi "o latură de Sancho Panza, de pragmatism".

86 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Sunt oleacă Don Quijote, dar am şi o latură de Sancho Panza, de pragmatism

Paleologu: Sunt oleacă Don Quijote, dar am şi o latură de Sancho Panza, de pragmatism (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Paleologu a spus că i-a plăcut ironia fină din articolul de presă în care este comparat cu Don Quijote şi că acesta era eroul favorit al tatălui său.

"Fără îndoială, am o latură de Don Quijote, altfel nu aş fi intrat în politică. Sunt oleacă Don Quijote. Dar am şi o latură de Sancho Panza, de pragmatism", a spus Paleologu.

El a adăugat că în cursa electorală din interiorul PDL este nevoie de jovialitate şi de sportivitate, iar apariţia sa în competiţie "destinde atmosfera".

Paleologu a susţinut că în ce priveşte notorietatea, cei trei candidaţi la şefia PDL - premierul Emil Boc, secretarul general al PDL Vasile Blaga şi el - sunt egali, dar că există un contrast puternic între candidaţi, în ceea ce priveşte susţinerea - unul dintre candidaţi având "tot aparatul de partid în spate".

"Diferenţa intervine la sprijinul politic şi vechimea în partid, dar cred că pot transforma acest handicap în avantaj. Candidatura mea este o ocazie de a cunoaşte oameni, există oameni pe care nu-i cunosc personal în partid. Nu am niciun fel de orgoliu, voi fi cuminte şi disciplinat", a afirmat el.

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu şi-au lansat oficial, luni, candidaturile pentru şefia PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici