Parlamentul a adoptat bugetul Ministerului Mediului, cu şase amendamente

Senatorii şi deputaţii au adoptat, cu 193 de voturi "pentru", 116 voturi "împotrivă" şi o abţinere bugetul pe anul 2010 pentru Ministerul Mediului, ei adoptând şase amendamente care privesc redistribuiri de sume între diferite capitole ale alocărilor destinate acestei instituţii.

28 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a adoptat bugetul Ministerului Mediului, cu şase amendamente

Parlamentul a adoptat bugetul Ministerului Mediului, cu şase amendamente (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Potrivit votului parlamentarilor, Ministerul Mediului va beneficia în anul 2010 de un buget de 1.697.531 mii lei, cu o creştere cu 15.67 la sută faţă de anul 2010.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat asigurări, la dezbaterea bugetului alocat ministerului pe care îl conduce, că va fi transparent în transmiterea informaţiilor către primării, pentru ca acestea să ştie câţi bani au pentru anul 2010. El a mai dat asigurări şi în legătură cu faptul că o să împartă în mod corect aceşti bani.

"În ceea ce priveşte programul multi-anual şi celelalte proiecte, mai ales la fondul de mediu, unde anul trecut au avut 800 de milioane de lei şi au cheltuit 300, anul acesta o să cheltuim cred 1,5 miliarde de lei noi la fondul de mediu, care nu e din buget şi atunci se pot cheltui pentru că nu ţin de alocările bugetare", a spus demnitarul.

La propunerea Comisiilor reunite pentru buget, Parlamentul a aprobat o serie de redistribuiri de sume, diminuarea cu suma de 4.000 mii lei la capitolul "Contribuţii şi cotizaţii la organisme internaţionale", cu suma de 1.000 mii lei la capitolul "Programe PHARE şi alte programe cu finanţare nerambursabilă" şi suplimentarea cu suma de 5.000 mii lei la capitolul "Finanţarea proiectelor de cercetare - dezvoltare şi inovare", "Protecţia mediului".

Potrivit unui alt amendament, au fost aprobate redistribuiri de fonduri în cadrul obiectivului "Alte cheltuieli asimilate investiţiilor" prin suplimentarea cu suma de 68 mii lei la capitolul "Alte active fixe" şi diminuarea cu acceaşi sumă a articolului "Reparaţii capitale aferente activelor fixe".

Senaorii şi deputaţii au acceptat, de asemenea, suplimentare cu suma de 11.111 mii lei a obiectivului "Perimetre de ameliorare în fond funciar şi forestier în silvicultură", prin diminuarea cu suma de 6.623 mii lei a obiectivului "Dotări independente' şi diminuarea cu suma de 4.488 mii lei a obiectivului "Alte cheltuieli asimilate investiţiilor", precum si redistribuiri între articolele ale titlului "Cheltuieli de capital".

Au mai fost adoptate redistribuiri de sume între obiectivele de investiţii în sensul suplimentării cu suma de 20.800 mii lei a obiectivului "Cheltuieli de expertiză, proiectare şi execuţie privind consolidările" prin diminuarea corespunzătoare cu aceeaşi sumă a obiectivului "Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici