Parlamentul returnează Guvernului Legea educaţiei

Birourile Permanente reunite au decis, luni, să returneze Guvernului proiectul de lege privind educaţia, precum şi "angajarea răspunderii" pe acesta, întrucât procedura a fost declarată neconstituţională, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

15 afișări
Imaginea articolului Parlamentul returnează Guvernului Legea educaţiei

Parlamentul returnează Guvernului Legea educaţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La un vot diferenţă s-a adoptat propunerea de retrimitere la Guvern a angajării, având în vedere că decizia Curţii a spus clar că această angajare pe Legea educaţiei este neconstituţională", a spus liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa.

El a arătat că decizia Birourilor Permanente reunite a fost luată la propunerea PSD.

"Noi am propus ca proiectul de lege şi angajarea, pentru că a fost declarată neconstituţională, să fie retrimise la Guvern, iar colegii de la PNL şi-au şi retras semnăturile de pe moţiune", a spus Duşa.

El a precizat că PSD nu şi-a retras semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Potrivit unor surse parlamentare, Birourile Permanente reunite au adoptat propunerea PSD cu 13 voturi "pentru" şi 12 voturi "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici