Participanţi la şedinţa PDL: A fost ca o terapie de grup. Nu s-a dat răspuns la nimic

Cezar Preda, Constantin Ostaficiuc şi William Brînză au cerut, luni, în Colegiul Director al PDL, remanierea Guvernului, însă nu li s-a dat niciun răspuns, ceea ce i-a făcut pe unii dintre participanţi să spună că reuniunea a fost "ca o terapie de grup", au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

1625 afișări
Imaginea articolului Participanţi la şedinţa PDL: A fost ca o terapie de grup. Nu s-a dat răspuns la nimic

Participanţi la şedinţa PDL: A fost ca o terapie de grup. Nu s-a dat răspuns la nimic (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La şedinţa Colegiului Director au lipsit mai mulţi lideri importanţi ai partidului: preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL Elena Udrea, dar şi vicepreşedintele PDL Traian Igaş.

"Este ca o terapie de grup", a afirmat unul dintre participanţi, la ieşirea de la şedinţă, în sensul în care fiecare participant îşi spune opinia fără a se stabili ceva concret.

Surse din partid au relatat pentru MEDIAFAX că Cezar Preda, Constantin Ostaficiuc şi William Brînză au cerut o remaniere guvermanentală pentru a fi adus "sânge proaspăt".

Ei au spus că este necesară promovarea în Guvern a unor oameni credibili, cu priză la populaţie, care să nu fugă de presă şi de popor, fără acuzaţii de corupţie.

Sursele menţionate au arătat că mai mulţi lideri şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a fost gestionată situaţia şi că nu există o strategie pentru a se preîntâmpina astfel de acţiuni violente.

Unii lideri s-au arătat nemulţumiri şi faţă de modul în care s-a comunicat. La aceste nemulţumiri exprimate de reprezentanţii PDL, inclusiv la solicitările de remaniere, nu s-a dat niciun răspuns din partea conducerii partidului. "Nu s-a dat răspuns la nimic", a spus un democrat-liberal.

Sursele citate au mai arătat că liderii PDL sunt îngrijoraţi în privinţa modului în care ar putea evolua situaţia în stradă.

Unii lideri au apreciat că Traian Băsescu ar fi foarte supărat pe PDL pentru modul în care a susţinut şi explicat opiniei publice prevederile legii sănătăţii.

Surse din PDL au mai arătat că, deşi nu au fost exprimate în şedinţă, există în rândul reprezentanţilor PDL menulţumiri şi pentru faptul că Traian Igaş nu a fost prezent în Bucureşti la sfârşitul săptămânii, când au avut loc proteste în stradă, acesta fiind plecat la Arad.

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, luni, că la şedinţa Colegiului Director al partidului s-a vorbit despre remaniere "ca o ipoteză de lucru", nu s-au rostit nume, fiind doar o discuţie privind variantele "pentru reîmprospătarea forţei de mesaj a PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici