Partidul Forţa Civică îşi va nominaliza candidatul la preşedinţie prin alegeri interne

Partidul Forţa Civică îşi va nominaliza candidatul la preşedinţia României prin alegeri interne la nivelul tuturor organizaţiilor, a declarat, sâmbătă, liderul Mihai Răzvan Ungureanu, care şi-a exprimat speranţa ca persoana aleasă să fie acceptată şi susţinută de toate forţele politice de dreapta.

468 afișări
Imaginea articolului Partidul Forţa Civică îşi va nominaliza candidatul la preşedinţie prin alegeri interne

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Arcuş, în judeţul Covasna, cum apreciază ideea unei posibile candidaturi a unei femei la preşedinţia României, el spunând că "nu face niciun fel de discriminare".

"Orişicare cetăţean român - şi aici nu facem discriminare după gen - se califică în aşteptările şi în exigenţele cetăţenilor români, poate să devină, pe seama procesului electoral, preşedinte al României. Chiar şi un cetăţean de etnie romă, de etnie italiană, orişicare, noi vorbim de cetăţeni români plătitori de impozite. Atâta vreme cât toţi participă prin contribuţiile lor la funcţionarea statului şi a societăţii, competiţia este deschisă tuturora, asta este democraţia", a spus preşedintele Partidului Forţa Civică.

Ungureanu a precizat că Partidul Forţa Civică îşi va nominaliza candidatul pentru funcţia de preşedinte al României prin alegeri interne la nivelul tuturor organizaţiilor.

"E pentru prima dată când un partid din România procedează astfel. (...) Vom vedea cine va ieşi. Principal este să devină şi candidat al Alianţei Dreptate şi Adevăr şi idealul este să fie un candidat acceptat şi susţinut de toate forţele politice de dreapta", a spus Ungureanu, la finalul reuniunii Colegiului Director Naţional.

El a adăugat că se doreşte ca viitorul candidat al Forţei Civice să fie anunţat în toamna acestui an, cel mai probabil în luna octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici