PDL cere suspendarea lui Geoană de la şefia Senatului

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea indenepdenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

20 afișări
Imaginea articolului PDL cere suspendarea lui Geoană de la şefia Senatului

PDL cere suspendarea lui Geoană de la şefia Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Anunţul grupului parlamentar PDL a venit în urma deciziei lui Mircea Geoană de a nu supune la vot cererea grupului independenţilor de a-şi păstra locurile în comisiile de specialitate şi de continuare a lucrărilor plenului cu ordinea de zi deja aprobată prin vot.

"Conform Regulamentului, va trebui să iniţiem procedura de suspendare a dumneavoastră din funcția de preşedinte, datorită faptului că aţi abuzat de calitatea pe care o aveţi", a spus Constantin Igaş, în plenul Senatului.

Reacţia preşedintelui Senatului a fost de a-l întreba pe liderului grupului PDL dacă doreşte continuarea lucrărilor plenului, răspunsul fiind afirmativ, astfel că senatorii şi-au reluat activitatea cu dezbaterea legii responsabilităţii fiscale.

Plenul Senatului luase, anterior, o pauză de consultări, solicitată de grupul parlamentar PNL. După reluarea şedinţei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că nu va supune votului cererea independenţilor de a-şi păstra locul în comisiile de specialitate.

Mircea Geoană a arătat că argumentele prezentate în cele aproximativ două ore de dezbateri din plen au "o încărcătură politică" evidentă.

"S-a votat ordinea de zi, o speță politică complexă nu poate fi rezolvată printr-un vot în plen, astfel că nu voi supune votului această solicitare", a spus preşedintele Senatului.

Senatorul Liviu Câmpanu, lider al grupului independenților, ceruse, la începutul şedinţei, ca plenul să se pronunţe prin vot asupra solicitării acestui grup de păstrare a locurilor independenţilor în comisiile de specialitate, propunerea sa fiind susţinută şi de grupul senatorilor PDL.

Împotriva acestui vot s-au exprimat senatorii din grupurile parlamentare ale PNL şi PSD, care au susţinut că solicitarea independenților este "neregulamentară" şi "neconstituțională".

În urma discuţiilor în contradictoriu, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a cerut o pauză de consultări pentru a decide dacă se mai legiferează sau nu în această zi.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, prin vot, ca senatorii care au părăsit grupurile parlamentare pentru a deveni independenţi să îşi piardă locurile din comisiile permanente.

Cererea PDL de revocare a lui Geoană va fi depusă joi la Biroul Permanent al Senatului

Cererea PDL de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană va fi depusă, joi, la ora 12.00, la Biroul permanent al Senatului, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul democrat-liberal Iulian Urban.

Urban a precizat că întârzierea depunerii dosarului s-a produs din cauza programului Senatului, după şedinţa de plen mulţi parlamentari părăsind clădirea Parlamentului, astfel că mai sunt aşteptaţi colegi care să îşi pună semnătura pe acest document.

Potrivit lui Urban, până în acest moment au semnat cererea de revocare 44 de senatori PDL, fiind aşteptate până mâine şi semnăturile de la grupul parlamentarilor independenţi şi cei ai UDMR.

"O să vedeţi că vor fi şi surprize, în sensul că veţi găsi pe listă semnături din partea unor senatori aparţinând partidelor aflate în Opoziţie", a mai spus Urban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici