PMP: În timp ce liderii europeni ne citează din Nichita Stănescu, ai noştri se dau cocoşi | FOTO

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că la ceremonia de joi, de la Ateneu, în timp ce reprezentanţii europeni citau din Stănescu şi reaminteau de Nadia Comăneci şi Helmut Duckadam, liderii de la Bucureşti vorbeau de ”statul paralel li se dau cocoşi”, ceea ce l-a făcut să se simtă inconfortabil.

965 afișări
Imaginea articolului PMP: În timp ce liderii europeni ne citează din Nichita Stănescu, ai noştri se dau cocoşi | FOTO

PMP: În timp ce liderii europeni ne citează din Nichita Stănescu, ai noştri se dau cocoşi

”În timp ce liderii europeni ne citează din Nichita Stănescu şi ne fac mândri că suntem români vorbindu-ne de Nadia şi de Duckadam, ai noştri vorbesc de statul paralel şi se dau cocoşi. Nu mă simt confortabil deloc!”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a postat şi două fotografii din sala Ateneului.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a menţionat, joi seară, marii sportivi ai României, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla.

"Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a ntipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi", a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici