PNL a depus plângerea prealabilă împotriva HG 291/2017 privind dreptul la pensie pentru grupele I-II

Partidul Naţional Liberal a înaintat, miercuri, Guvernului României plângerea prealabilă împotriva HG nr. 291/2017, care modifică normele metodologice de aplicare a legii pensiilor, susţinând că limitează dreptul la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

1601 afișări
Imaginea articolului PNL a depus plângerea prealabilă împotriva HG 291/2017 privind dreptul la pensie pentru grupele I-II

PNL a depus plângerea prealabilă împotriva HG 291/2017 privind dreptul la pensie pentru grupele I-II

“Partidul Naţional Liberal a înaintat, astăzi, Guvernului României plângerea prealabilă împotriva HG nr. 291/2017, hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a legii pensiilor. Principalul motiv al sesizării este faptul că Hotărârea limitează dreptul la pensie pentru românii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care s-au pensionat înainte de anul 2011”, potrivit comunicatului de presă transmis de PPNL către MEDIAFAX.

Liberalii susţin că n cazul în care Executivul, în termenul legal, nu corectează actul normativ, se vor adresa instanţelor de contencios administrativ pentru a suspenda aplicarea deciziei sau pentru anularea ei.

“PNL subliniază că toţi pensionarii trebuie să beneficieze de majorările necesare în condiţiile legii şi atrage atenţia că orice discriminare între pensionari nu este acceptabilă. Este regretabil că, în momentul de faţă, pensionarii au devenit o masă de manevră pentru Guvernul controlat de Liviu Dragnea”, se arată în comunicat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici