PNL apără candidatura Vioricăi Cherecheş, mama primarului suspendat din Baia Mare, pentru parlamentare: Şi Cioloş are un unchi cu probleme. Ce vină are?

Mama primarului suspendat Cătălin Cherecheş, Viorica Cherecheş, va deschide lista PNL Maramureş pentru Camera Deputaţilor ca urmare a votului favorabil al Biroului Politic Naţional, a anunţat joi liderul filialei, Mircea Dolha, argumentând că şi premierul Dacian Cioloş are ''un unchi cu probleme''.

1149 afișări
Imaginea articolului PNL apără candidatura Vioricăi Cherecheş, mama primarului suspendat din Baia Mare, pentru parlamentare: Şi Cioloş are un unchi cu probleme. Ce vină are?

PNL apără candidatura Vioricei Cherecheş, mama primarului suspendat din Baia Mare pentru parlamentare: Şi Cioloş are un unchi cu probleme. Ce vină are?

''Biroul Politic Naţional a validat lista pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat. Pe locul întâi la Senat sunt eu, pe locul doi avocata Dana Oniţa Ivaşcu, preşedintele PNL Sighetul Marmaţiei. La Camera Deputaţilor pe locul întâi este doamna medic Viorica Cherecheş, pe locul doi doamna Anca Boagiu, pe locul trei domnul Ionel Bogdan'', a declarat preşedintele PNL Maramureş, Mircea Dolha.

El a afirmat că în secolul XXI cineva nu poate fi acuzat pentru faptele rudelor sale aşa cum se întâmpla în perioada nazistă.

''Doamna medic Viorica Cherecheş este o personalitate a judeţului Maramureş, un manager de spital şi nu orice spital, cel mai performant spital din România (…) Este recunoscută şi în Maramureş şi la Baia Mare de către cetăţenii cărora le-a făcut mult bine'', a mai spus Dolha.

El a subliniat că Viorica Cherecheş nu a mai făcut politică, afirmând că şi alte partide, inclusiv PSD, au ''curtat-o'' intens.

''Am respectat întru totul criterile de integritate, de morală - şi creştină dacă vreţi - şi ceea ce facem facem şi pentru a ne putea maximiza performanţa electorală la alegerile din 11 decembrie. Avem certitudinea că până astăzi la orele 13:15 niciunul dintre cei înscrişi pe listele electorale la PNL Maramureş nu au calităţi în dosare penale sau de corupţie'', a accentuat liberalul.

Întrebat dacă relaţia de rudenie dintre Viorica Cherecheş şi primarul suspendat Cătălin Cherecheş nu aduce prejudicii de imagine partidului, Dolha a susţinut că şi premierul Cioloş are un unchi cu probleme penale şi nu poate fi învinovăţit de acest lucru.

''Domnul Tismăneanu, un mare luptător împotriva comunismului îl avea pe tatăl său lider comunist şi cu toate acestea fiul lui Tismăneanu a luptat şi luptă împotriva comunismului. Să îl deportăm? Domnul premier Cioloş întâmplător are pe unchiul domniei sale care este Virgil Ardeleanu, zis şi Vulpea. Ce vină are domnul premier Cioloş că unchiul domniei sale are nişte dosare în instanţă sau în cercetare?'', a argumentat liberalul.

Dolha a adăugat că fiul Vioricăi Cherecheş va plăti în instanţă după o decizie definitivă şi irevocabilă, afirmând că ''nu are treabă mama'', care ''este o persoană perfect onorabilă, nu are nicio problemă''.

''Primarul suspendat Cătălin Cherecheş să se lupte în instanţă să îşi dovedească nevinovăţia. La PNL nu are ce căuta'', a menţionat Mircea Dolha.

Judecătorii supremi pentru un partid politică sunt cetăţenii şi la alegerile din 11 decembrie PNL Maramureş va dovedi că nu a greşit, a concluzionat liderul PNL Maramureş.

Cât priveşte candidatura liderului PNL sector 2, Anca Boagiu, la Maramureş, Dolha a afirmat că este ''o strategie de campanie'' pe care şi-a asumat-o, afirmând că filiala sa va trimite în Parlament mai mulţi liberali decât a fixat ca obiectiv centrul.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, fiind trimis în judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici