PNL: BEC a decis că Pro România nu mai are voie să distribuie calendare creştin-ortodoxe

  • BEC a decis că Pro România nu mai are voie să distribuie calendare creştin-ortodoxe în camapnia pentru alegerile Parlamentare.
299 afișări
Imaginea articolului PNL: BEC a decis că Pro România nu mai are voie să distribuie calendare creştin-ortodoxe

Partidul Naţional Liberal a sesizat Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău cu privire la încălcarea legislaţiei de către Partidul Pro România privind campania electorală pentru alegerile Parlamentare, în ceea ce priveşte distribuirea ca materiale de propagandă electorală a calendarelor bisericeşti cu logoul şi denumirea partidului.

Ambele birouri electorale au stabilit că partidul Pro România a încălcat legislaţia electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, respectiv: <Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni legii>”, au transmis reprezentanţii PNL.

Conform acestora, decizia Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău a fost confirmată, duminică, de Biroul Electoral Central, care a respins contestaţia depusă de Pro România.

În urma deciziei BEC, partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie materiale de propagandă electorală constând în calendare creştin-ortodoxe pe anul 2021 şi este obligat să retragă din spaţiul public calendarele bisericeşti distribuite”, mai susţin reprezentanţii PNL.

Aceştia susţin că au fost sesizate organele de poliţie în vederea efectuării de cercetări suplimentare şi de aplicare a sancţiunilor prevăzute de lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici