PNL cere audierea preşedintelui CNASS în Comisia pentru Sănătate a Camerei

PNL a solicitat marţi audierea în Comisia pentru Sănătate a preşedintelui CNASS în privinţa blocajului cardurilor de sănătate, şi l-a invitat pe ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu la şedinţa de grup, pentru a explica cum va rezolva această situaţie.

141 afișări
Imaginea articolului PNL cere audierea preşedintelui CNASS în Comisia pentru Sănătate a Camerei

PNL cere audierea preşedintelui CNASS în Comisia pentru Sănătate a Camerei (Imagine: Mediafax Foto / Dragos Savu)

"Grupul parlamentar al PNL, prin parlamentarii din Comisia de Sănătate, au solicitat audierea preşedintelui CNASS, Vasile Ciurchea şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu marţea viitoare în Comisia de sănătate, pe subiectul cardurilor de sănătate.De asemenea, i-am adresat o invitaţie ministrului Bănicioiu să ne onoreze cu prezenţa şi la grupul parlamentar să ne explice cum rezolvă această situaţie", a precizat liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, întrebat în legătură cu blocajul privind aplicarea cardurilor de sănătate.

El a adăugat că un milion de oameni nu au primit aceste carduri şi sunt persoane care nu ştiu să le folosească, arătând că trebuie făcut o campanie de informare.

"Lăsând la o parte că erau un milion de oameni care nu au primit un card de sănătate, nu s-a făcut o campanie în care să li se explice oamenilor ce fac cu acest card. Am întâlnit oameni care vor să se ducă cu acest card la bancomat să scoată bani, că sunt nişte carduri purtătoare de resurse financiare pentru că încă nu cunosc încă exact care este folosinţa acestor carduri. Trebuie o campanie de informare extrem de serioasă făcută către cetăţeni. Trebuie finalizată şi distribuirea acestor carduri de sănătate", a mai spus Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici