PNL împlineşte 139 de ani. Antonescu: Este anul care ne poate consacra ca marele partid de dreapta

Partidul Naţional Liberal sărbătoreşte, sâmbătă, 139 de ani de la înfiinţare, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că este anul care poate consacra definitiv formaţiunea ca cel mai mare partid al dreptei, având "vocaţia de a fi cel mai puternic apărător al valorilor occidentale".

269 afișări
Imaginea articolului PNL împlineşte 139 de ani. Antonescu: Este anul care ne poate consacra ca marele partid de dreapta

PNL împlineşte 139 de ani. Antonescu: Este anul care ne poate consacra ca marele partid de dreapta (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu susţine că partidul înfiinţat acum 139 de ani de Ion C. Brătianu, C.A. Rosetti, A.G. Golescu, alături de Mihail Kogălniceanu a fost cel care avea să îşi lase decisiv amprenta asupra dezvoltării statului român modern, fiind cel mai puternică formaţiune a perioadei interbelice."

"Avem, spre deosebire de alte partide româneşti, deopotrivă onoarea şi responsabilitatea de a purta acest bagaj preţios al valorilor înaintaşilor noştri. Sunt realizări cu care ne putem mândri, dar care în acelaşi timp ne obligă (…) La fel cum au făcut iluştrii noştri predecesori, liberalii de astăzi au datoria de a lupta cu demagogia, cu atitudinile autoritare, cu dorinţa avidă de putere, cu modul iresponsabil în care politicieni meschini, aflaţi vremelnic la guvernare, riscă să ducă România către o epocă pe care o credeam cu toţii definitiv apusă", spune preşedintele PNL.

Antonescu mai susţine că dincolo de bătăliile politice specifice unei perioade sau alteia, linia continuă în istoria liberalismului românesc este reprezentată de apărarea unor valori precum libertatea, proprietatea, libera iniţiativă, competenţă, precum şi de respectarea elitelor.

"Adevăraţii liberali au făcut întotdeauna politică motivaţi în primul rând de responsabilitatea de a asigura dezvoltarea României, iar nu de a sta cu orice preţ la masa puterii. Îmi doresc ca anul 2014 să fie unul definitoriu pentru consacrarea definitivă a PNL ca cel mai mare partid al dreptei. Partidul Naţional Liberal are vocaţia de a fi cel mai puternic apărător al valorilor occidentale, de a fi singura formaţiune cu suficientă forţă politică şi morală pentru a opri ascensiunea oricărui partid care foloseşte practici retrograde, anti-democratice, care ar putea deturna drumul României de pe calea dezvoltării democratice", se mai arată în mesajul preşedintelui PNL.

El îşi exprimă convingerea că anul viitor, când PNL va împlini 140 de ani de la înfiinţare, bilanţul liberalilor va fi unul care să facă cinste trecutului partidului. "PNL are şansa unică de a-şi dovedi forţa şi de a-şi trimite reprezentanţii în cele mai înalte funcţii ale statului român, de preşedinte al României şi de premier, care să impună un nou model de guvernare în jurul unui proiect de ţară, şi nu al unor interese de partid (…) Ne mai desparte o singură zi până la alegerile pentru Parlamentul European. Este un moment decisiv nu numai pentru că pe 25 mai românii îi vor alege pe cei care să le reprezinte interesele în Uniunea Europeană, ci şi pentru că rezultatele scrutinului vor trasa coordonatele care vor configura scena politică din România", afirmă Antonescu.

Preşedintele PNL susţine că deviza liberală "Prin noi înşine" este "parcă mai actuală ca niciodată". "Stă în puterea noastră să dovedim că putem continua să creştem, să devenim un partid mai puternic, iar la finalul acestui an, să transformăm în realitate şansa istorică de a propulsa în funcţia de preşedinte al României un liberal". spune Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici