PNL: Lăzăroiu, ministrul diversiunilor în Cabinetul Boc, a aruncat o nouă petardă electorală pe piaţă

PNL cere MMFPS să prezinte integral datele luate în calcul la efectuarea sondajului privind dosarele pentru alocaţiile de sprijinire a familiilor, susţinând că Sebastian Lăzăroiu "a aruncat o nouă petardă electorală pe piaţă" făcând statistica politică a primăriilor unde au fost descoperite fraude.

615 afișări
Imaginea articolului PNL: Lăzăroiu, ministrul diversiunilor în Cabinetul Boc, a aruncat o nouă petardă electorală  pe piaţă

PNL: Lăzăroiu, ministrul diversiunilor în Cabinetul Boc, a aruncat o nouă petardă electorală pe piaţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Partidul Naţional Liberal constată că ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, de fapt ministrul diversiunilor în Cabinetul Boc, a aruncat, astăzi, o nouă petardă electorală pe piaţă, făcând statistica politică a primăriilor unde au fost descoperite fraude în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru alocaţia de sprijinire a familiei. PNL salută, în principiu, orice fel de demers de investigare a unor asemenea posibile fraude, indiferent de culoarea politică a primăriilor respective. Considerăm însă total incorectă manipularea unor asemenea informaţii trunchiate, fără a indica, limpede, care a fost ponderea primăriilor verificate şi dacă cercetările au ajuns în fază definitivă. Oricum, asemenea exprimări ca cele ale domnului Lăzăroiu sunt lipsite de relevanţă politică şi arată, încă o dată, că ministrul Muncii se consideră doar un propagandist al PD-ului şi mai puţin un demnitar al statului", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de PNL.

Liberalii solicită Ministerului Muncii să prezinte integral datele care au fost luate în calcul la efectuarea sondajului.

"Ministrul Muncii nu ne-a spus în expunerea rezultatelor care este ponderea totală a primăriilor USL verificate, nu doar cele găsite cu nereguli, în raport cu cele deţinute de PDL. Concluzia a ceea ce a prezentat, trunchiat, domnul Lăzăroiu este că USL a avut cel mai mare număr de primării verificate şi atunci şi ponderea dosarelor în neregulă este egală cu ponderea pe care o au primăriile USL faţă de cele PDL", explică PNL.

Potrivit comunicatului, Lăzăroiu a omis să spună câte dintre aceste dosare reclamate au fost întocmite în ultimii doi ani.

"Banii pe care îi alocă Guvernul primăriilor PDL au o influenţă foarte mare, acest fapt implicând un grad de dezvoltare mai mare al comunităţilor conduse de edili PDL şi o populaţie mai sărăcită în localităţile conduse de primari USL", susţine PNL.

De asemenea, PNL menţionează în comunicat că ministrul Muncii nu a spus dacă acele dosare pe care le-a prezentat drept fraudate au rămas definitive ca fiind în neregulă sau sunt doar provizorii, "numai după prima impresie, unele dintre ele poate neavând toate documentele luate în calcul".

"În plus, reducerea haotică pe care Cabinetul Boc a facut-o în rândul bugetarilor îşi arată «beneficiile» acum şi se ilustrează direct în rezultatul dosarelor fraudulos întocmite: personalul este insuficient, iar metodologia de verificare a acestor dosare este inexistentă", se mai arată în comunicat.

PNL îi solicită ministrului Muncii să prezinte "informaţii concrete şi cu procentul obţinut la alegeri de partidele componente USL şi, respectiv, PDL pentru a putea concluziona ceea ce domnul Lăzăroiu s-a grăbit să anunţe astăzi, şi anume că în primăriile deţinute de Uniune sunt mai multe nereguli în dosarele pentru alocaţia de sprijinire a familiei", conform comunicatului.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, marţi, că aproape 1.200 de dosare pentru alocaţia de sprijinire a familiei, din 3.977 verificate, erau fraudate, iar 63 la sută dintre ele aparţin Uniunii Social Liberale (USL).

Ministrul Muncii a declarat că, în urma unui sondaj realizat pe dosarele pentru acordarea alocaţiilor de sprijinire a familiilor, s-a descoperit că 1.179 de dosare din 3.977 verificate erau fraudate.

"Am o veste bună pentru USL: au 63 la sută în sondaj. Dar am şi o veste proastă: au 63 la sută din totalul fraudelor", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici