PNL: Primarul Capitalei să convoace Consiliul General şi să aprobe bugetul RADET pentru 2015, altfel îl schimbăm

PNL îi cere primarului interimar al Capitalei să convoace de urgenţă Consilul General pentru a aproba bugetul RADET pentru anul 2015, în caz contrar, PNL va face demersurile necesare pentru creerea unei majorităţi şi schimbarea primarului interimar, a declarat, sâmbătă, liberalul Teodor Atanasiu.

1229 afișări
Imaginea articolului PNL: Primarul Capitalei să convoace Consiliul General şi să aprobe bugetul RADET pentru 2015, altfel îl schimbăm

PNL: Primarul Capitalei să convoace CG şi să aprobe bugetul RADET pentru 2015, altfel îl schimbăm (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

„(...) Pentru ca la robinetele bucureştenilor să curgă apă caldă, iar în calorifere lor să vină căldură (...) primul lucru care trebuie să se întâmple este convocare în regim de urgenţă a unei şedinţe a Consililui General de către primarul interimar în care să se adopte bugetul RADET pentru anul 2015”, a declarat co-preşedintele PNL Bucureşti, TTeodor Atanasiu

Potrivit lui Teodor Atanasiu, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost sesizat de 8 ori în acest an că trebuie adoptat bugetul RADET-ului pentru anul 2015, iar actualul primar de 5 ori.

„RADET nu are buget pentru anul 2015 adoptat, deşi, fostul primar a fost sesizat de 8 ori în acest an, iar actulaul primar de 5 ori că trebuie adoptat bugetul RADET-ului”, a subliniat Teodor Atanasiu.

Liberalul a susţinut că începând de săptămâna viitoare, plafonul de cheltuieli pe care RADET are voie să le facă în baza bugetul anului trecut va fi depăşit, iar şi din acest motiv pentru orice cheltuială are nevoie de un buget nou, care trebuie aprobat.

Atanasiu a critica faptul că primarul interimar a decis convocarea Consiliului General luni, doar pentru a vota împrumutul pe care Primăria Generală vrea să îl contracteze pentru plata RADET şi nu a dispus şi să pună pe ordinea de zi adoptarea bugetului RADET pentru anul 2015.

Co-preşedintele PNL Bucureşti a criticat, de asemenea, declaraţiile ministrului Energiei Andrei Gerea, care spune că ELCEN va da căldură Bucureştiului chiar dacă RADET nu vrea, afirmând că, în primul rând, o astfel de decizie este „o catastrofă din punct de vedere managerial”, iar, în al doilea rând „este o minciună”.

Atanasiu a precizat în acest context, notificările instituţiilor Electrocentrale Bucureşti şi Romgaz, care trasmit că nu vor mai presta servici RADET, dar şi furnizorii care nu sunt în subordinea Ministerului Economiei precum ENEL şi Apa Nova, pentru care ministrul Gerea nu poate dispune stingerea datoriilor pe care RADET le-a acumulat.

„Nu este niciun fel de luptă politică. Uni cetăţenii din această ţară care ocupă funcţii de răspundere trebuie să se trezească la realitate şi să pună mâna pe carte, să citească şi să îşi înveţe atribuţiile pe care le au, iar primarul general are această atribuţie, să convoace Consiliul General, cu ordinea de zi bugetul pe anul 2015 al RADET-ului , iar dacă nu o face o facem noi toate demersurile de a scăpa de el şi de a pune un primar interimar care să o facă”, a spus co-preşedintele PNL Bucureşti.

Întrebat dacă PNL are majoritate în Consiliul General pentru a numi un nou primar, Atanasiu a spus că aşa cum PNL a obţinut sprijinul consilierilor generali în cadrul Acordului pentru bucureşteni şi a reuşit să creeze o majoritate, tot astfel va proceda şi de această dată.

„PNL nu are majoritate, dar aşa cum am făcut un Acord pentru bucureşteni în care am chemat consilierii generali să ni se alăture şi am reuşit să creăm o majoritate acum suntem convinşi că vom reuşi să mai creăm o majoritate pe nişte subiecte de interes pentru bucureşteni şi pentru Capitala noastră şi pe baza acelei majorităţi să găsim o persană responsabilă care să poată prelua aceste atribuţii”, a spus Teodor Atanasiu.

Liberalul a mai spus că dacă PNL va trebui să numească un primar „cu siguranţă are în rândul consilierilor generali suficient de multe persoane care să pot să preia aceste atribuţii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici