PNL: Radu Câmpeanu, simbol al liberalismului românesc/A unit curentele liberale într-un singur partid

Seniorul Radu Câmpeanu rămâne un simbol al liberalismului românesc, având meritul de a uni curentele liberale într-un singur partid, alături de Mircea Quintus Ionescu, potrivit unui comunicat PNL, remis MEDIAFAX.

907 afișări
Imaginea articolului PNL: Radu Câmpeanu, simbol al liberalismului românesc/A unit curentele liberale într-un singur partid

PNL: Radu Câmpeanu, simbol al liberalismului românesc/A unit curentele liberale într-un singur partid

"Partidul Naţional Liberal a aflat cu mâhnire de încetarea din viaţă a seniorului liberal, Radu Câmpeanu, primul preşedinte al PNL de după căderea comunismului, dar şi cel căruia îi datorăm reînfiinţarea partidului în primele zile ale anului 1990", potrivit unui comunicat PNL.

Liberalii spun că Radu Câmpeanu rămâne în memoria PNL, alături de precedesorii săi, pentru devotamentul de care a dat dovadă în a reînvia democraţia românească într-o perioada esenţială pentru parcursul ulterior al ţării.

"Crezul lui Câmpeanu în valorile occidentale şi lupta purtată pentru a le cultivă în România post-decembristă trebuie să fie un reper pentru orice om politic devotat ţării sale", potrivit sursei citate.

Liberalii mai spun că Radu Câmpeanu are "meritul de a fi participat, cu înţelepciune, la procesul de unificare a curentelor liberale într-un singur partid şi de a fi pus, împreună cu preşedintele Mircea Ionescu Quintus, temelia pe care s-a construit mare PNL".

Radu Câmpeanu, primul preşedintele al PNL după reînfiinţarea acestuia în 1990, a încetat din viaţă la vârsta de 94 de ani.

A fost preşedinte al tineretului universitar în timpul celui de-al doilea război mondial, deţinut politic, a emigrat în Franţa şi s-a întors în ţară după prăbuşirea comunismului, reînfiinţând PNL şi candidând la preşedinţie, în 1990, în competiţie cu Ion Iliescu (FSN) şi cu Ion Raţiu (PNŢCD).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici