PNL sărbătoreşte 140 de ani de la înfiinţare cu Săptămâna Liberală. Iohannis, invitat la un eveniment

Partidul Naţional Liberal va aniversa, în 24 mai, 140 de ani de la înfiinţarea formaţiunii, în acest sens pregătind o serie de evenimente, în perioada 19-24 mai, sub denumirea ”Săptămâna liberală”, la Concertul Aniversar care va avea loc la Opera Română fiind invitat preşedintele Klaus Iohannis.

838 afișări
Imaginea articolului PNL sărbătoreşte 140 de ani de la înfiinţare cu Săptămâna Liberală. Iohannis, invitat la un eveniment

PNL sărbătoreşte 140 de ani de la înfiinţare cu Săptămâna Liberală. Iohannis, invitat la un eveniment (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

”Pe 24 mai 2015 se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, primul partid politic din România. Istoria PNL se împleteşte, de-a lungul celor 140 de ani, cu istoria modernă a României. PNL a dat ţării oameni de stat, cărturari, economişti, gânditori care şi-au adus în mod decisiv aportul la dezvoltarea economică şi socială a ţării. Pentru a marca această aniversare, PNL organizează o serie de evenimente, în perioada 19-24 mai, sub denumirea generică “Săptămâna Liberală”, a anunţat formaţiunea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Evenimentele cuprind dezbateri, precum cea intitulată “Istorie şi Tradiţie politică – 140 de ani de la înfiinţarea PNL”, care va avea loc marţi, la Camera Deputaţilor, la care vor participa copreşedintele Alina Gorghiu, prim-vicepreşedintele PNL Anca Boagiu, istorici şi profesori.

PNL organizează, miercuri, un “Concert Aniversar – PNL 140 de ani de viziune, onoare şi patriotism”, la Opera Naţională, invitatul de onoare al evenimentului fiind Klaus Iohannis, preşedintele
României.

La eveniment vor participa 950 de persoane, membrii PNL, dar şi importanţi oameni de cultură, jurnalişti, formatori de opinie, conducători ai unor instituţii din mediul socio-economic.

PNL mai anunţă pentru vineri o dezbatere organizată de Tineretul Naţional Liberal sub genericul programului “Cariera Liberală”, la Ploieşti.

Sâmbătă, PNL se va reuni, la Piteşti, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare.

Reuniunea partidului va fi însoţită de celebrarea împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea PNL.

Vor avea loc evenimente aniversare la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la Vila Florica, Centrul Cultural Brătianu, din oraşul Ştefăneşti, jud. Argeş. Programul include o conferinţă de presă, un simpozion dedicat aniversării PNL şi o depunere de coroane la mormântul Brătienilor.

Duminică, la Alba Iulia, va avea loc evenimentul “140 de liberalism”. Programul manifestărilor include: depunere de corone la statuia lui I.C. Brătianu, o conferinţă de presă, şi o dezbatere despre liberalism, urmate de şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL Alba şi o acţiune în aer liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici