PNL şi USR susţin iniţiativa preşedintelui Iohannis. Raluca Turcan: Este gestul corect/ Nicuşor Dan: Referendumul, singura cale democratică

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum privind graţierea este "corect", afirmând că PNL va susţine demersul lui Klaus Iohannis.

1247 afișări
Imaginea articolului PNL şi USR susţin iniţiativa preşedintelui Iohannis. Raluca Turcan: Este gestul corect/ Nicuşor Dan: Referendumul, singura cale democratică

Turcan: Gestul preşedintelui, corect. PNL va susţine cu toate forţele demersul lui Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

"Este gestul corect al preşedintelui României în faţa unui conflict evident între popor şi o coaliţie guvernamentală care vrea salvarea propriilor clienţi politici. Poporul nu a votat salvarea hoţilor, ci a dat un mandat de bună guvernare", a declarat preşedintele interimar al PNL pentru MEDIAFAX.

PNL va susţine "cu toate forţele" demersul preşedintelui Klaus Iohannis, a mai spus Raluca Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a anunţat luni că USR susţine iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema amnistiei şi graţierii.

''USR susţine iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe problema amnistiei şi graţierii. Am spus încă din campania electorală că suntem împotriva oricărui demers prin care politicienii corupţi şi clienţii lor să poată scăpa de Justiţie'', a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR este de părere că ordonanţele pregătite de guvern sunt făcute cu dedicaţie, un referendum fiind singura modalitate prin care cetăţenii pot opri acest lucru.

''Ordonanţele pregătite de guvernul PSD-ALDE urmăresc exact acest lucru, să-i scape de Justiţie pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean si multi altii. USR este împotriva amnistiei şi graţierii. Ne vedem în campanie. De data asta, nimeni nu trebuie să mai stea acasă. Când puterea tocmai aleasă îşi încalcă flagrant programul cu care a câştigat alegerile, referendumul este singura cale democratică prin care cetăţenii pot să o cenzureze'', a subliniat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici