PNL şi USR vor iniţia împreună moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose/ UDMR discută şi va decide dacă susţine sau nu demersul

PNL şi USR vor iniţia împreună moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, afirmând că liberali vor purta discuţii cu UDMR, PMP, minorităţile naţionale şi parlamentarii neafiliaţi.

1274 afișări
Imaginea articolului PNL şi USR vor iniţia împreună moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose/ UDMR discută şi va decide dacă susţine sau nu demersul

PNL şi USR vor iniţia împreună moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose

"Am decis să iniţiem împreună această moţiune de cenzură şi, de asemenea, să ne adresăm celorlalte formaţiuni de opoziţie să susţină această moţiune de cenzură. Este în interesul românilor să scăpăm de această guvernare falimentară", a declarat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, la Parlament, după întâlnirea cu reprezentanţii USR.

PNL va purta negocieri, marţi, cu reprezentanţii UDMR, urmând ca miercuri să se încerce discute cu PMP, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cu parlamentarii neafiliaţi.

"Această moţiune este un gest de responsabilitate şi oricine spune că este inutilă şi că nu-şi atinge scopul greşeşte profund pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică în care Opoziţia, atunci când sesizează derapaje uriaşe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moţiune de cenzură, ori această guvernare a ratat în mai puţin de un an de zile orice promisiune din campania electorală şi din programul de guvernare, mai mult decât atât şi-a dat jos propriul guvern. Este dispusă oricând, aşa cum am văzut, să-şi zboare şi al doilea guvern", spus Turcan.

Deputatul USR, Dan Barna, a declarat că USR şi PNL lucrează la un text comun al moţiunii de cenzură.

"Susţinem această moţiune de cenzură. (...) Timp de un an de zile această guvernare coruptă şi toxică nu a făcut altceva decât să încerce să strâmbe legile României, pentru că în situaţia aceasta suntem şi am văzut mesajul cetăţenilor, pentru a rezolva probleme punctuale, probleme de clică ale actualei majorităţi PSD-ALDE şi atunci o moţiune de cenzură este în mod evident instrumentul democratic şi instrumentul parlamentar pe care îl avem la dispoziţie şi pe care îl susţinem cu toată tăria pentru a oferi cetăţenilor alternativa unei guvernări normale care să se refere la ceea ce înseamnă guvernarea unui stat", a declarat Dan Barna.

La rândul său, liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a afirmat că se aşteaptă să existe câţiva parlamentari social-democraţi care să înţeleagă faptul că "românii vor să scape de guvernul PSD-Dragnea".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului, că liderii liberali au căzut de acord să depună o moţiune de cenzură, urmând să fie iniţiate discuţii pentru obţinerea susţinerii din partea altor formaţiuni parlamentare.

Decizia a fost luată în unanimitate, într-o şedinţă a Biroului Executiv Naţional la care au participat şi membrii grupurilor parlamentare.

”Ordonanţa care a răvăşit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri şi angajaţilor, atât din sectorul privat, cât şi din sectorul public, alături de înrăutaţirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a motivat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Iulian Dumitrescu (PNL): UDMR discută şi va decide dacă susţine sau nu moţiunea de cenzură

Liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, a declarat, marţi, în urma discuţiei purtate cu Kelemen Hunor, că UDMR va analiza o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură anunţate de liberali, la rândul ei Raluca Turcan, afirmând că indiferent de etnie, cetăţenii vor să simtă prosperitate.

„Ne-am întâlnit cu domnul preşedinte Kelemen Hunor. Am discutat, dumnealui a spus că urmează să discute în cadrul partidului şi să ia ulterior o decizie. I-am prezentat moţiunea. Aşteptăm decizia lor ulterioară. (...) Impresia a fost foarte pozitivă”, a declarat liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu a afirmat că argumentele PNL privind OUG pentru modificarea Codului Fiscal au fost considerate "foarte pertinente" de către liderul UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici