Ponta: Aderarea la Zona euro în 2015 este posibilă, dar nu probabilă

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, că termenul de aderare a României la Zona euro în 2015 este încă obiectivul oficial, iar teoretic acest lucru este posibil, dar nu este probabil, el adăugând că aderarea trebuie să se facă atunci când ţara va fi pregătită.

255 afișări
Imaginea articolului Ponta: Aderarea la Zona euro în 2015 este posibilă, dar nu probabilă

Ponta: Aderarea la Zona euro în 2015 este posibilă, dar nu probabilă (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"O să facem o analiză împreună cu BNR şi o să vedem dacă acest termen mai este un termen realist (...) Până atunci acesta (2015 n.r.) este termenul oficial", a declarat premierul Ponta la Bruxelles, după reuniunea PES.

De asemenea, întrebat dacă mai este posibilă aderarea în 2015, el a răspuns că "este posibil, dar nu este probabil”".

Ponta a arătat că se încearcă respectate toate criteriilor de convergenţă din strategia stabilită de Ministerul de Finanţe şi BNR tocmai pentru ca aderarea să aibă loc atunci când ţara va fi pregătită.

"România trebuie să facă eforturi (...) Acest lucru se va întâmpla atunci când vom fi pregătiţi. Nu putem intra înainte de a fi pregătiţi. O să spuneţi că e aceeaşi poziţie cu cea a primului-ministru Donald Tusk. România să se compare cu Polonia atunci când trebuie să ia anumite decizii", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici