Ponta: Avem o dispută între conducerea USL şi senatori privind modalitatea de alegere a acestora

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că există o dispută între conducerea USL şi senatori privind modificările ce vor fi aduse la Legea electorală, în condiţiile în care USL a propus ca senatorii să fie aleşi unonimonal, în timp ce aceştia doresc să fie aleşi proporţional.

210 afișări
Imaginea articolului Ponta: Avem o dispută între conducerea USL şi senatori privind modalitatea de alegere a acestora

Ponta: Avem o dispută între conducerea USL şi senatori privind modalitatea de alegere a acestora (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ponta a solicitat parlamentarilor să progreseze în ceea ce priveşte elaborarea modificărilor la Legea electorală şi să ia o decizie împreună, pentru că aceasta nu va fi impusă.

"Îi rog pe cei din comisia specială coordonată de domnul Zgonea, în baza discuţiilor pe care le avem în grupuri şi în USL să progresăm cu Legea electorală. Aici suntem în stadiul următor: la Cameră tot USL suntem de acord că trebuie să revenim la sistemul proporţional care se practică în toate ţările europene, mai puţin Marea Britanie. La Senat e o mică dispută între conducerea USL şi senatori. Noi propusesem ca senatorii să fie aleşi uninominal, senatorii propun să fie aleşi proporţional", a spus Ponta.

El a cerut să se ia o decizie în această privinţă, pentru că nu va fi impusă. "Pe mine ce mă intersează este să luăm o decizie împreună că nu putem să o impunem, nu ar avea nicun sens", a spus Ponta.

Liderul PSD a arătat că numărul de parlamentari trebuie să fie redus, în virtutea angajamentelor pe care atât el, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, ca şi co-iniţiatori ai unei propuneri legislative în acest sens.

"Dar mesajul foarte clar asupra cărora nu putem să dăm înapoi este cel al numărului de parlamentari - la Cameră rămân 300, la Senat o să vedem câţi sunt - 80, 100, în funcţie de sistemul de vot pe care îl adoptăm", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici