Ponta: Băsescu pune pile pentru sponsorii săi, marii baroni din agricultură

Preşedintele Traian Băsescu "pune pile" permanent, în privat şi în public, pentru sponsorii săi, marii baroni din agricultură, ceea ce denotă interese mescjine şi ilegale, a afirmat premierul Victor Ponta, cerând miniştrilor să nu cedeze unor astfel de demersuri.

722 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu pune pile pentru sponsorii săi, marii baroni din agricultură

Ponta: Băsescu "pune pile pentru sponsorii săi", marii baroni din agricultură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Fundulea, că Guvernul are "o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului român anul acesta", el menţionând că îi este cunoscut faptul că, deşi producţia este mare, producătorii nu pot beneficia de certificatele de depozit.

"Anul trecut am avut un an agricol destul de prost, iar anul acesta, cu o producţie foarte mare, cel puţin la grâu, secară, orz, rapiţă, agricultorii vor încasa urmare a lipsei certificatelor de depozit cel mult cât au încasat anul trecut, într-un an foarte prost. Deci mi se pare strigător la cer", a afirmat Băsescu, în discursul rostit cu ocazia participării la "Ziua Cercetării Procera".

"Ar fi fost cu totul alta capacitatea de negociere a producătorilor agricoli români dacă Guvernul nu ar fi desfiinţat certificatele de depozit", a mai susţinut Băsescu.

El a arătat că, dacă producătorii şi-ar fi lăsat producţia în depozite şi ar fi luat credite de la bănci în baza acelor certificate, nu ar fi rămas "dezarmaţi" în faţa achizitorilor.

De asemenea, preşedintele a afirmat că sunt 4-5 mari firme străine care domină piaţa achiziţiilor de cereale şi a afirmat că acest lucru ar trebui cercetat de Consiliul Concurenţei, pentru că diferenţele între preţurile de achiziţie sunt foarte mici, de un euro la tona de grâu.

Preşedintele Băsescu a mai arătat că Guvernul ar fi trebuit să aibă în vedere din timp necesitatea acordării în această vară a certificatelor de depozit, pentru că era previzibil încă din prima parte a anului că recolta va fi bună, la fel ca şi în ţările vecine, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, care sunt şi ele exportatoare de cereale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici