Ponta cere miniştrilor să rezolve, până la Paşte, problema accesului public la date despre salarii

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să rezolve, până la Sărbătorile de Paşte, problema accesului public la informaţii privind veniturile angajaţilor din administraţia publică, arătând că, deocamdată, doar patru ministere au îndeplinit în totalitate aceste cerinţe de transparenţă.

1356 afișări
Imaginea articolului Ponta cere miniştrilor să rezolve, până la Paşte, problema accesului public la date despre salarii

Ponta cere miniştrilor să rezolve, până la Paşte, problema accesului public la date despre salarii

El a spus miniştrilor, în şedinţa de guvern, că ţine foarte mult ca banii din bugetul de stat, "mulţi, puţini", să fie folosiţi mai eficient "decât era tradiţia lor de utilizare".

"Deocamdată, sunt doar patru ministere care au îndeplinit în totalitate cerinţele mele de transparenţă. Până la Paşte, toate ministerele vor accelera acest proces şi vreau, sigur, în primul rând presa, dar şi orice alt cetăţean interesat, organizaţii neguvernamentale, să aibă acces în absolut orice moment la modul în care se cheltuie fiecare leu în ministere şi autorităţi centrale", a afirmat premierul, în faţa jurnaliştilor.

Şeful Guvernului a apreciat că creşterea gradului de transparenţă preîntâmpină apariţia unor disfuncţionalităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici