Ponta: Colaboratorii lui Ceauşescu pot fi iertaţi, slugile lui Băsescu nu au scuze

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la interviurile "Gândul", că, dacă unii colaboratori ai fostei Securităţi pot fi scuzaţi, colaboratorii lui Traian Băsescu sunt "slugi" şi nu au nicio scuză.

539 afișări
Imaginea articolului Ponta: Colaboratorii lui Ceauşescu pot fi iertaţi, slugile lui Băsescu nu au scuze

Ponta: Colaboratorii lui Ceauşescu pot fi iertaţi, slugile lui Băsescu nu au scuze (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat, întrebat despre rolul CNSAS, că nu crede că oamenii ar trebui să răspundă politic pentru că au colaborat cu fosta Securitate, ci a trebui să o facă pentru demagogia şi incosecvenţa arătate după 1989.

El a adăugat că a fost prea tânăr la Revoluţie pentru a-şi permite să îi judece pe cei care au colaborat cu regimul comunist.

"Lipsa de simpatie dintre mine şi domnul Voiculescu nu este generată de ceea ce a făcut înainte de 1989, ci de ce a făcut în 2004", a precizat Ponta pentru Gândul.

El a arătat că este anormal ca în 2012 oamenii să fie judecaţi pentru ce au făcut înainte de 1989, în loc să fie judecaţi pentru ce au făcut după Revoluţie.

"Colaboratorii lui Băsescu nu au nicio scuză. Marii intelectuali care tac din gură la toate ticăloşiile ca să primească vreun loc la ICR, să primească bani pentru o traducere în limba papuaşă sau un post de consul prin vreun oraş însorit nu au nicio scuză. Dacă pe vremea lui Ceauşescu spuneai că nu se putea altfel, acum sunt slugi, nu colaboratori. Este diferenţa dintre colaboratorii unui regim pe care nu puteai să îl învingi şi slugile unui regim pe care poţi să îl combaţi deschis. Colaboratorul dinainte de 1989 cred că poate fi iertat, dar sluga şi trădătorul din 2012 nu poate fi iertat", a afirmat Ponta.

El a spus că, de exemplu, Monica Macovei nu ar trebui judecată pentru faptul că a fost procuror în vremea lui Ceauşescu, ci pentru "minciunile şi demagogia" de astăzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici