Ponta:Constituţia nu mai poate fi revizuită până la alegeri, subiectul e folosit electoral de Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că este convins că, până la alegerile parlamentare din 2012, Constituţia nu va fi revizuită, subiectul fiind folosit de preşedintele Traian Băsescu doar în scopuri electorale.

347 afișări
Imaginea articolului Ponta:Constituţia nu mai poate fi revizuită până la alegeri, subiectul e folosit electoral de Băsescu

Ponta: Constituţia nu mai poate fi revizuită până la alegeri, subiectul e folosit electoral de Băsescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta s-a declarat convins că nu va fi revizuită Constituţia până la alegerile din toamna lui 2012, astfel că viitorul Parlament va trebui să ia în discuţie "serios" acest subiect.

El a argumentat că actualul context politic nu permite formularea unui minim acord politic pentru modificarea Constituţiei.

"Traian Băsescu nu are niciun interes să modifice Constituţia, nu dă doi bani pe revizuire. Va fi un pretext pentru campania electorală de la alegerile locale de anul viitor şi pun pariu că această temă va apărea imediat înainte de alegeri, ca un pretext pentru implicarea lui Traian Băsescu în campania electorală. Aşa că Traian Băsescu poate să propună ce vrea cu revizuirea Constituţiei. (...) Am fost odată fraieri să ne băgăm în discuţii cu Traian Băsescu despre revizuirea Constituţiei, a doua oară nu o mai facem", a declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, la TVR 1, că doreşte ca referendumul de validare a noii Constituţii să aibă loc concomitent cu alegerile locale, iar legislativele din 2012 să fie organizate după noua Lege fundamentală.

El aprecia că parlamentarii nu se vor opune proiectului de revizuire a Constituţiei.

"Nu cred că Parlamentul se va opune referendumului din 2009. Este de neconceput, pentru că se precizează foarte clar în Constituţie că suveranitatea poporului se manifestă în mod direct prin referendum. (...) Nu cred că se va respinge revizuirea Constituţiei", aprecia şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici