Ponta: Dacă românii votează cu majoritate absolută pentru USL, nici Băsescu nu poate să desconsidere

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, la Târgu Jiu, că dacă românii vor vota cu "majoritate absolută" pentru USL la parlamentare, atunci "nici preşedintele Băsescu nu poate să desconsidere ceea ce oamenii votează".

466 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă românii votează cu majoritate absolută pentru USL, nici Băsescu nu poate să desconsidere

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ponta crede că USL va obţine la alegerile parlamentare majoritatea absolută şi, în consecinţă, va guverna în continuare.

"Eu sunt prim-ministru şi am obligaţia să le spun oamenilor că avem nevoie de nişte lucruri foarte clare şi nişte obiective foarte clare. Am reuşit în aceste şase luni să îndreptăm multe lucruri rele. Avem nişte planuri foarte clare şi nişte propuneri foarte clare pentru cum trebuie să arate România în următorii", a spus liderul USL.

Premierul crede că proiectele USL vor strânge suficient de multe voturi din partea alegătorilor astfel încât actuala coaliţie guvernamentală să rămână la putere, indiferent de voinţa preşedintelui Băsescu.

"Trebuie să câştigăm alegerile parlamentare şi cred că nici preşedintele Băsescu nu poate să desconsidere ceea ce oamenii votează. Dacă românii vor vota majoritate absolută pentru USL, aşa cum arată acum sondajele, noi trebuie să ne facem datoria faţă de cei ce ne-au votat", a declarat Ponta, în contextul unei întrebări despre o posibilă nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă de Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Antonescu a precizat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Întrebat de moderator dacă exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu în 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendării chiar în 2012, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza să ia act de voinţa politică exprimată de electorat la alegerile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici