Ponta, despre protestele bugetarilor: Sper să nu se lase păcăliţi că le mai dă o lună ceva

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, joi după-amiază, în localitatea ieşeană Cioca Boca, referindu-se la protestele bugetarilor, că angajaţilor "le-a trecut cuţitul de os", adăugând că speră ca aceştia "să nu se lase păcăliţi că le mai dă o lună ceva".

20 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre protestele bugetarilor: Sper să nu se lase păcăliţi că le mai dă o lună ceva

Ponta, despre protestele bugetarilor: Sper să nu se lase păcăliţi că le mai dă o lună ceva (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Le-a trecut cuţitul de os. Am spus lucrul ăsta oamenilor, poate că nu au crezut. Le-a trecut cuţitul de os nu doar celor de la Finanţe, ci şi la pensionari sau la şomeri. Guvernanţii vor să-i păcălească, să le mai dea ceva o lună, dar e clar că nu se mai poate în felul ăsta", a afirmat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a mai spus că prin violenţă nu se rezolvă nimic, adăugând însă că speră ca bugetarii să aibă curajul să-şi ceară drepturile, cum au făcut-o cei de la Ministerul de Finanţe.

"Cei de la putere nu sunt stăpânii noştri, astfel încât să facem toţi ceea ce zic ei. Sunt nişte oameni care au ajuns acolo să facă bine. Dar fac rău şi trebuie să plătească pentru asta. Guvernanţii actuali nu ştiu decât de frică, de vorbă bună nu ştiu", a declarat Victor Ponta.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a spus, joi, angajaţilor care protestează în instituţie, după discuţiile cu liderii sindicali, că stimulentele pe august şi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucrul, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Confederaţia "Cartel Alfa" a făcut apel la toţi bugetarii să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele şi a solicitat Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici