Ponta: Din cauza prostiei PDL, care a contestat uninominalul, partidul de opoziţie va fi PPDD

Decizia "de neînţeles" a Curţii Constituţionale în cazul legii uninominalului, generată de "îngustimea de minte" a PDL, va conduce la situaţia în care principalul partid de opoziţie al unui Guvern USL va fi Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PPDD), susţine liderul USL, premierul Victor Ponta.

1381 afișări
Imaginea articolului Ponta: Din cauza prostiei PDL, care a contestat uninominalul, partidul de opoziţie va fi PPDD

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat, la Antena 3, că va încerca să discute cu noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, despre această problemă, în speranţa că acesta va fi mai "deschis la minte" decât predecesorul său.

"O prostie mai mare decât ce a făcut PDL contestând uninominalul nu cred că există", a spus Ponta.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea uninominalului pur este neconstituţională.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că luni va avea loc la Parlament o reuniune a USL, pentru a se stabili agenda sesiunii extraordinare, el arătând că e posibilă şi dezbaterea legii uninominalului, dacă CC publică până atunci motivarea respingerii.

Potrivit senatorului PNL, este posibilă o dezbatere a legii uninominalului, în această sesiune extraordinară.

El a explicat că USL va stabili cum va modifica legea, în funcţie de motivarea Curţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici