Ponta e dispus să fie interimar la Justiţie, dacă Băsescu respinge ministrul ce va fi propus de USL

Premierul Victor Ponta a declarat că este dispus să îşi asume ca interimar conducerea Ministerului Justiţiei, dacă preşedintele Traian Băsescu va respinge nominalizarea USL pentru un nou ministru şi că poate propune noi şefi la Parchet şi DNA dacă există o soluţie eficientă şi corectă în acest sens.

698 afișări
Imaginea articolului Ponta e dispus să fie interimar la Justiţie, dacă Băsescu respinge ministrul ce va fi propus de USL

Ponta e dispus să fie interimar la Justiţie, dacă Băsescu respinge ministrul ce va fi propus de USL

Întrebat la RTV dacă este dispus să îşi asume ca interimar conducerea Ministerului Justiţiei în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va respinge nominalizarea USL pentru un nou ministru după plecarea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, e foarte posibil, nu mi-am ascuns slăbiciunea pentru portofoliul Justiţiei", a spus Ponta.

El a arătat în acelaşi timp că, dacă există o soluţie eficientă şi corectă, va face tot posibilul pentru ca atât Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar şi alte instituţii din justiţie să aibă conduceri nepolitice şi stabile.

Premierul a adăugat că îşi doreşte ca procurorii să fie numiţi cât mai repede, dar a precizat că nu poate avansa un termen în acest sens deoarece totul depinde în final de semnătura preşedintelui Băsescu, care "nu este un om foarte previzibil".

În ceea ce priveşte ministrul care va fi propus de USL, premierul a evitat să indice numele acestuia, arătând doar că acesta va trebui să aibă studii de specialitate, dar şi un profil cât mai puţin politic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită judecător la Curtea Constituţională, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici