Ponta: Flutur, Falcă şi Blejnar să semneze un protocol al strângătorilor de bani din vămi

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă şi Sorin Blejnar sunt cei care "strâng banii din toate zonele de evaziune şi de corupţie", iar cei trei ar trebui să semneze "protocolul strângătorilor de bani din vămi".

52 afișări
Imaginea articolului Ponta: Flutur, Falcă şi Blejnar să semneze un protocol al strângătorilor de bani din vămi

Ponta: Flutur, Falcă şi Blejnar să semneze un protocol al strângătorilor de bani din vămi (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile lui Gheorghe Flutur legate de posibilitatea ca protocolul dintre partidele aflate la guvernare să prevadă ca prioritate Legea minorităţilor, Ponta a spus că în primul rând Gheorghe Flutur ar trebui să semneze, alături de Gheorghe Falcă şi Sorin Blejnar, un "protocol al strângătorilor de bani din vămi".

"Eu cred că în primul rând domnul Flutur ar trebui să semneze un protocol cu domnul Falcă şi cu domnul Blejnar, protocolul strângătorilor de bani din vămi, pentru că Flutur cu Falcă şi Blejnar sunt portofelele PDL. Ei strâng banii de la vămi, de la TVA, de la toate zonele de evaziune şi de corupţie, aşa încât cei trei trebuie să semneze un protocol să dea banii înapoi României, ca să putem să avem bani pentru şi pentru salarii. Vreau să atrag atenţia că semnalele din ultimele zile, şi de la Traian Băsescu, şi de la Emil Boc sunt semnale de oprire a anchetei de la vămi, pentru că, după ce au căzut pionii, se ajunge la nebuni şi la ture", a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la RRA, că numirile la vârful vămilor erau făcute de către şeful ANAF, Sorin Blejnar, el precizând că aşa ar scrie în dosarul instrumentat de DNA.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat pentru MEDIAFAX că niciunul dintre cei 44 de vameşi anchetaţi pentru acte de corupţie nu a fost angajat sau promovat în timpul mandatului său, 43 dintre aceştia fiind numiţi în perioada 1990-2002.

"Toţi lucrătorii vamali care fac obiectul anchetelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în aceste zile pentru contrabandă au fost angajaţi în sistemul vamal în perioada 1990-2002. Unul singur a fost angajat în anul 2007, când nu eram la conducerea ANAF. Niciunul nu a fost angajat sau promovat în timpul mandatului meu", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Procurorii anticorupţie au pornit în ultima săptămână o ofensivă la vămile Siret, Stamora Moraviţa, Deta, Foeni şi Naidăş, în urma acţiunilor acestora fiind arestate de judecători 140 de persoane: poliţişti - mare parte poliţişti de frontieră -, vameşi, contrabandişti.

Blejnar spune că nu ştie dacă vor urma noi arestări în rândul personalului vamal, dar se aşteaptă la o reducere semnificativă a contrabandei în perioada următoare.

Premierul Emil Boc l-a demis joi pe Radu Traian Mărginean din funcţia de şef al ANV, acesta fiind audiat în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu, unde a fost pus sub învinuire de procurori pentru luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici