Ponta: Gestul lui Iohannis de a-l respinge pe Fifor este politic şi nejustificat

Premierul Victor Ponta consideră că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza să-l numească pe Mihai Fifor ministru al Transporturilor este unul "politic şi nejustificat".

171 afișări
Imaginea articolului Ponta: Gestul lui Iohannis de a-l respinge pe Fifor este politic şi nejustificat

Mihai Fifor (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Premierul a declarat, la o emisiune a postului B1 TV, că Fifor este un om echilibrat şi "seamănă puţin cu Klaus Iohannis, vorbeşte puţin şi nu merita chestia asta".

"Chestiunea de azi cu respingerea domnului Fifor a fost una la care la Traian Băsescu mă aşteptam, că e mai impulsiv, dar la Klaus Iohannis nu mă aşteptam, pentru că domnul Fifor e un om foarte civiliazat, un om normal, e preşedintele Comisiei de transporturi", a spus el.

Întrebat de ce crede că preşedintele a refuzat numirea lui Fifor, Victor Ponta a răspuns: "Cred că are nişte consilieri prin jur care îi tot spun să se bată, să iasă, să fie ca Traian Băsescu".

Premierul consideră că acesta a fost un gest greşit al preşedintelui, dar a precizat că "imediat după" a făcut o altă nominalizare.

Victor Ponta a declarat că, după ce s-a aflat de refuzul preşedintelui, primul impuls în PSD a fost: "haideţi să găsim pe unul care să-l enerveze atât de tare pe Iohannis că nu mai poate să-l respingă!". "Şi am spus: oameni buni, haideţi să nu ne jucăm cu chestia asta", a continuat el.

Ponta a adăugat că Iohannis "a greşit că a repins nejustificat" numirea lui Mihai Fifor la Transporturi pentru că a întrebat la SRI dacă acesta are vreun dosar sau vreo problemă şi i s-a răspuns că nu are.

Premierul a ţinut să amintească funcţiile pe care Fifor le-a deţinut pentru a demonstra competenţa acestuia. "Este preşedintele Comisiei de Transporturi, a fost secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi e un om foarte echilibrat", a precizat Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare.

Premierul Victor Ponta a anunţat ulterior că îl propune pe Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici