Ponta: În ultimele zile liberalii ne înjură mai mult pe noi decât pe Băsescu şi pe Boc

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că nu are niciun conflict cu liberalii, însă nu le înţelege atitudinea din ultimele zile şi faptul că "îi înjură" mai mult pe cei de la PSD decât pe Traian Băsescu şi pe Emil Boc.

16 afișări
Imaginea articolului Ponta: În ultimele zile liberalii ne înjură mai mult pe noi decât pe Băsescu şi pe Boc

Ponta: În ultimele zile liberalii ne înjură mai mult pe noi decât pe Băsescu şi pe Boc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Nu am niciun conflict cu ei (cu PNL- n.r). Nu înţeleg atitudinea din ultimele zile în care mai mult ne înjură pe noi decât pe Băsescu şi pe Boc. Noi nu o să răspundem la chestia asta şi o să ne ocupăm tot de PDL", a declarat, într-o conferinţă de presă, Ponta.

El a precizat că PSD exclude ideea guvernării cu PNL, subiecte de la care au pornit discuţiile între cele două partide, şi are argumente logice pentru a susţine această decizie. "Eu am argumente logice ca să spun de ce nu putem să guvernăm cu PNL. Argumentul de genul nu guvernăm cu foştii FSN-işti, sau cum a zis domul Antonescu, mi s-a părut hilar. Eu aş putea să spun că nu pot să conlucrez cu foşti membri de partid, ştiu că domnul Antonescu a fost şi membru la PCR, eu nu am fost, dar astea sunt argumente neserioase. Eu vorbesc de argumente serioase", a spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că partidul său crede că România poate fi scoasă din criza actuală cu un model economic şi social bazat pe nişte lucruri foarte clare care în mod clar nu pot fi acceptate de liberali.

"Dacă ei vor avea votul majoritar al populaţiei pentru măsurile lor, de reducere a tuturor taxelor de încurajare numai a capitalismului, nu ştiu, al domnului Patriciu sau altcuiva. Noi credem altceva şi nu mai putem face doar aşa, tochitură, doar ca să ce, să ajungem toţi la funcţii şi eventual ca să dăm cuiva o funcţie. Nu, s-a terminat lucrul acesta şi aşa cum am fost singur în opoziţie între 1997 şi 2000, PSD, aşa cum a guvernat foarte bine singur între 2000 şi 2004, aşa putem face şi în continuare. Decizia este foarte clară", a afirmat Ponta.

Victor Ponta a afirmat că salvarea României va veni în primul şi în primul rând de la un nou guvern, precizând însă că dacă PSD va câştiga alegerile în România o să fie foarte greu să facă ceva bun cât va sta Traian Băsescu la Cotroceni.

"Evident că ne dorim după aceea cât mai repede, în orice formulă constituţională, nu prin lovituri de stat, să avem un preşedinte social-democrat la Cotroceni (…) Cel care are cele mai multe şanse dintre noi să câştige şi este cel mai dorit de oameni acela va candida", a conchis Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu intră în "polemici de mahala" cu Ion Iliescu, după ce acesta a spus, joi, că liderul liberal are un stil "puţin obraznic" pentru "un puştan fără prea multă experienţă politică".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, în şedinţa CExN, la Piteşti, că stilul lui Crin Antonescu este "puţin obraznic", pentru "un puştan fără prea multă experienţă politică" şi că preşedintele PNL "s-a trezit pe cai mari".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici