Ponta: Pe probleme importante, cum e sistemul de alegeri, propunerile trebuie să vină de la comisia USL

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a avut discuţii informale în USL în legătură cu proiectul depus de liberali de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că, pe probleme importante, cum este sistemul de alegeri, trebuie ca propunerile să vină din partea comisiei comune a USL.

105 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pe probleme importante, cum e sistemul de alegeri, propunerile trebuie să vină de la comisia USL

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Am avut mai multe discuţii informale şi nu pot să vă spun nimic altceva decât că îmi doresc foarte mult ca lucrurile în USL să meargă foarte bine în continuare. Părerea mea este că nu trebuie să ne enervăm de la nicio propunere, dar trebuie să respectăm ceea ce am respectat totdeauna în USL, pe probleme importante, inclusiv pe sistemul de alegeri, avem o comisie comună a USL şi propunerile trebuie să vină din comisia asta comună", a precizat Ponta, la întrebarea dacă a avut întâlniri în USL pentru a lămuri lucrurile în legătură cu proiectul depus de parlamentari liberali privind modul de alegere a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene.

El a mai spus că lucrurile în USL funcţionează şi că nu s-a întâmplat niciun blocaj major din punctul său de vedere.

"Funcţionează (lucrurile în USL - n.r.). Nu s-a întâmplat niciun blocaj major şi nici nu va fi un blocaj major din punctul meu de vedere", a arătat Ponta.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori şi deputaţi - propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Satu Mare, că el personal susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ în două tururi de scrutin, după cum susţine revenirea la alegerea pe liste a deputaţilor.

Preşedintele PNL a spus că este pentru reintroducerea sistemului de alegere în două tururi de scrutin a primarilor, precizând însă că sunt foarte mulţi primari ai PNL în funcţie care "nu îndrăgesc foarte mult ideea asta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici