Ponta: Personal, îmi doresc ca Băsescu să nu desemneze un premier USL

Liderul PSD Victor Ponta a declarat luni că, personal, îşi doreşte ca preşedintele Traian Băsescu să se ţină de cuvânt şi să nu desemneze un premier de la USL, el precizând că, în această situaţie, USL va declanşa procedura de suspendare, iar România va avea alegeri prezidenţiale mult mai devreme.

1001 afișări
Imaginea articolului Ponta: Personal, îmi doresc ca Băsescu să nu desemneze un premier USL

Ponta: Personal, îmi doresc ca Băsescu să nu desemneze un premier USL (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat care ar fi condiţiile coabitării dintre USL şi preşedintele Traian Băsescu, Ponta a precizat că USL va merge unită în alegeri şi va obţine 50% plus unu din numărul de mandate parlamentare, urmând ca imediat după constituirea noului Legislativ şi a noii majorităţi să se prezinte la şeful statului, Traian Băsescu, cu propunerea de a desemna un premier USL.

"Dacă Traian Băsescue se va ţine de cuvânt, ceea ce i se întâmplă rar, şi va respinge votul popular, imediat vom proceda la aplicarea prevederilor Constituţiei privind suspendarea şi demiterea sa. Asta e procedura constituţională, o vom respecta", a spus Ponta.

El a arătat că, personal, şi-ar dori ca Băsescu să nu desemneze un premier USL.

"Personal, mi-aş dori ca Traian Băsescu să se ţină de cuvânt, să nu desemneze prim-ministru de la USL. Astfel vom avea alegeri prezidenţiale mult mai repede şi sper ca domnul Antonescu să fie acel preşedintele cu care să lucrez ca premier", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici