Ponta: Prezint bugetul grupurilor UDMR şi PPDD; nu mă aştept la susţinere, e un pas spre normalitate

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va prezenta proiectul de buget şi grupurilor parlamentare ale partidelor din opoziţie, respetiv UDMR şi PPDD, el arătând că nu se aşteaptă ca acestea să susţină prin vot bugetul, dar că discuţia este un pas spre normalitate.

196 afișări
Imaginea articolului Ponta: Prezint bugetul grupurilor UDMR şi PPDD; nu mă aştept la susţinere, e un pas spre normalitate

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus, după ce a prezentat proiectul de buget pe 2013 grupurilor reunite ale USL, că va face aceeaşi prezentare şi grupului minorităţilor naţionale, cu care USL are un acord de colaborare, acesta făcând parte din majoritatea parlamentară, dar şi către două dintre grupurile parlamentare aflate în opoziţie, respetiv UDMR şi PPDD.

"Acolo nu o să cer sau nu mă aştept la voturi, la susţinere pentru buget, dar e un pas spre normalitate. Aşa cred că trebuie făcut de acum încolo: toţi viitorii premieri în fiecare an să prezinte şi opoziţiei, nu neapărat să ceară voturi. Dacă vor fi idei bune, le primim cu drag. Altfel, fiecare grup va folosi această ocazie să ne ceară să triplăm pensiile, să mărim bugetul. E normal", a spus Ponta.

El a spus că nu va face o prezentare a bugetului şi grupului PDL, întrucât democrat-liberalii nu au răspuns disponibilităţii sale de a se întâlni cu ei.

"Eu am trimis în scris prin ministrul pentru relaţia cu Parlamentul disponibilitatea. Până în acest moment, nu au dorit să avem o asemenea întâlnire. E dreptul lor. Nu e nimic de reproşat aici, probabil îşi vor spune punctul de vedere în dezbaterile din plen", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici