Ponta promite sprijin pentru construcţia podului peste Prut de la Bumbăta-Leova

Premierul Victor Ponta a promis, vineri, în cadrul unei întâlniri cu preşedinţii de raioane din Republica Moldova din cadrul Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”, sprijinul Guvernului pentru construcţia unui pod peste prut la Bumbăta-Leova, pe lângă celelalte două, de la Ungheni şi Fălciu.

301 afișări
Imaginea articolului Ponta promite sprijin pentru construcţia podului peste Prut de la Bumbăta-Leova

Ponta promite sprijin pentru construcţia podului peste Prut de la Bumbăta-Leova (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Preşedinta raionului Leova a solicitat insistent, în cadrul întâlnirii, sprijin pentru construcţia podului, care a fost distrus în timpul celui de-al doilea război mondial, pledând pentru importanţa acestuia faţă de legăturile dintre cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului, iar premierul a asigurat-o că l-a convins.

"Doamna preşedinte, staţi un pic, că pe mine m-aţi convins. Aveam aici, în faţă, două poduri cu albastru, adică le facem, la Ungheni şi la Fălciu, şi aveam un pod cu roşu, adică nu îl facem, la Bumbăta-Leova. Aşa de bine aţi vorbit că l-am colorat deja în albastru", a spus Ponta, care i-a solicitat vicepremierului Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, prezent la discuţie, să aloce fondurile necesare în cadrul proiectelor de cooperare transfrontalieră.

La rândul său, prezent şi el la întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a arătat că instituţia pe care o conduce va ajuta la reconstrucţia podului.

"Nu mai faceţi fapte bune, că, ştiţi, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită", i-a răspuns Ponta, făcând astfel aluzie la faptul că preşedintele CJ Prahova este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Autorităţile moldovene au cerut şi urgentarea proiectului liniilor de înaltă tensiune de 400 Kw, iar Ponta a explicat că a fost o problemă cu Ucraina şi din acest motiv proiectul a fost întârziat.

"A fost o problemă cu Ucraina, în decembrie, şi acum trebuie să o rezolvăm politic cu noul guvern ucrainean, că ne-au băgat un mic băţ", a precizat Ponta.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a arătat că proiectele pentru alimentare cu apă şi canalizare, solicitate de către autorităţile moldovone, pot fi finanţate din fondurile europene pentru cooperare transfrontalieră şi a anunţat că, în perioada imediată, oficialii de la Chişinău vor transmite lista cu grădiniţele care vor fi renovate din cei 20 milioane euro alocaţi de România, iar banii vor fi transferaţi imediat de Guvern.

La reuniune a participat şi senatorul PSD Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, care a arătat că, odată cu liberalizarea regimului de vize UE pentru cetăţenii Republicii Moldova, autorităţile române şi moldovene trebuie să evalueze posibilitatea înfiinţării de puncte comune de trecere a frontierei, pe modelul celor dintre Ucraina şi Polonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici