Ponta: PSD e liber să aleagă pe cine vrea. Nu-mi dau demisia de la Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, referitor la alegerea lui Dragnea la şefia PSD, că partidul este liber să aleagă pe cine vrea, adăugând că, dacă ar fi rămas la şedinţa CExN, ar fi votat-o pe Rovana Plumb, dar nu consideră că a suferit o înfrângere şi nu va demisiona de la Guvern.

648 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD e liber să aleagă pe cine vrea. Nu-mi dau demisia de la Guvern

Ponta: PSD e liber să aleagă pe cine vrea. Nu-mi dau demisia de la Guvern (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"A fost un vot foarte clar, Liviu e preşedinte interimar până la Congres", a spus Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la B1Tv.

"Sigur că de mâine, aceiaşi care astăzi îl îndemnau să candideze, o să-l facă praf, dar Liviu e mare, a văzut politică şi ştie la ce să se aştepte, iar noi îl vom ajuta să reziste", a mai comentat premierul. Întrebat dacă votul este un eşec personal, având în vedere că a susţinut-o pe Rovana Plumb, Ponta a spus că "din punctul meu de vedere nu e o înfrângere".

"Dacă asta dă satisfacţie propagandei e bine, eu mă bucur. Important e că Liviu Dragnea a obţinut un vot foarte clar şi cei care nu l-au votat, îl vor sprijini", a mai comentat el.

Fostul preşedinte al PSD a spus că nu a participat la votul pentru alegerea preşedintelui interimar al PSD deoarece a trebuit să plece la Aeroportul Otopnei pentru a se întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

În acest context, el a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă Rovana Plumb ar fi fost opţiunea sa în cazul în care ar fi participat la vot, iar Ponta a răspuns afirmativ.

"Din moment ce eu am propus-o cum era să n-o votez eu", a spus Victor Ponta.

De asemenea, întrebat în legătură cu faptul că social-democraţii au ales miercuri un preşedinte interimar condamnat, Ponta a spus că "PSD e liber să aleagă pe cine vrea, iar el a fost alegerea".

Victor Ponta a mai declarat că nu intenţionează să candideze la congres şi nici să demisioneze din fruntea Guvernului.

"Eu sunt prim-ministru şi nu o să-mi dau demisia nici când îşi pune Gorghiu polalele în cap, nici când nu ştiu ce.... . O să fiu prim-ministru până când coaliţia mă susţine. La o oră după ce au o soluţie mai bună, le mulţumesc, ne aplaudăm, rămânem prieteni şi mergem mai departe". Ponta a adăugat că "rezultatele guvernării sunt foarte bune" şi vrea să-şi termine un mandat de cinci ani cu creştere economică.

Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a ales, miercuri, pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar. Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare, în Dosarul Fraudă la Referendumul din 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici