Ponta: PSD nu va sesiza Curtea Constituţională pe Legea lustraţiei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri că PSD nu va sesiza Curtea Constituţională pentru Legea lustraţiei, întrucât aceasta a fost modificată pentru a nu îngrădi dreptul de a candida şi de a fi ales.

146 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD nu va sesiza Curtea Constituţională pe Legea lustraţiei

Ponta: PSD nu va sesiza Curtea Constituţională pe Legea lustraţiei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax foto)

Ponta a spus că PSD nu va sesiza Curtea întrucât judecătorii s-au pronunţat deja pe Legea lustraţiei, iar aceasta a fost modificată corespunzător.

"Legea oricum nu se aplică la nimeni. La cine să se aplice? La domnul Iliescu? Domnul Iliescu dacă vrea să candideze poate să o facă, dar nu cred că vrea să ocupe vreo funcţie în Guvern", a afirmat el.

Preşedintele PSD a acuzat faptul că PDL a adoptat o lege a lustraţiei care nu se aplică democrat-liberalilor. "Este un grup la PDL, cu Roberta Anastase, cu Oltean, care fac deja o practică, fac o lege care nu se aplică la ei. O să scoată o lege în care să spună că articolul din Codul Penal legat de furt nu se aplică la pedelişti", a spus Ponta.

El a mai afirmat, răspunzând unei întrebări, că UNPR este cel mai afectat de adoptarea legii lustraţiei.

"Cred că uneperiştii sunt mai mulţi securişti şi comunişti care sunt afectaţi. Am văzut că au votat, dar ei nu ştiu ce au votat", a spus Ponta.

Legea lustraţiei a fost adoptată, rapid, marţi dimineaţă în Comisia juridică a Camerei şi apoi în plen, fără a existat un raport care să fie distribuit parlamentarilor prezenţi.

Rapiditatea cu care a fost votată, marţi, în Camera Deputaţilor l-a "şocat" şi pe Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, care a apreciat că această lege vine cu o întârziere de 22 de ani.

Legea lustraţiei a fost votată în absenţa opoziţiei, aflată în grevă parlamentară.

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Legea lustraţiei, votată de Camera Deputaţilor, prevede că persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist nu vor putea fi numite în funcţii pentru cinci ani consecutiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici