Ponta: Să nu ai curaj să spui public poziţia României faţă de Siria, semn de laşitate, poate corupţie

Premierul Ponta a declarat, luni, că a nu avea curaj să spui public care este poziţia României faţă de ce s-a întâmplat în Siria reprezintă un mare semn de laşitate şi poate de corupţie, el arătând că nu procedează asemenea lui Traian Băsescu, să-l întrebe câţi bani a luat de la Bashar al-Assad.

274 afișări
Imaginea articolului Ponta: Să nu ai curaj să spui public poziţia României faţă de Siria, semn de laşitate, poate corupţie

Ponta: Să nu ai curaj să spui public poziţia României faţă de Siria, semn de laşitate, poate corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă nu consideră că preşedintele Traian Băsescu este cel care ar trebui să prezinte Parlamentului poziţia României faţă de situaţia din Siria, Ponta a răspuns: "Am tot evitat şi evit polemicile şi poate să mă înjure, să mă facă în toate felurile domnul Băsescu, că nu-i răspund. Pe de altă parte, când e vorba de lucruri importante, m-am exprimat şi am exprimat în numele României condamnarea fără niciun fel de ezitare şi echivoc a Guvernului sirian actual".

Ponta a spus că este clar că s-au comis crime împotriva umanităţii prin folosirea armei chimice şi că "nu mai putem să ne fofilăm să spunem că nu am văzut sau nu am ştiut".

"Evident că acum experţii ONU vor prezenta mai departe date concrete şi evident că România nu acţionează aşa, singură, ci după ce va decide Congresul SUA vom avea şi noi o poziţie de acţiune. Dar să mă feresc să spun un lucru pe care toată omenirea l-a făcut, cred că e un mare semn de laşitate şi poate chiar de corupţie - să nu ai curaj să spui public care e poziţia României faţă de ceea ce s-a întâmplat în Siria. Că nu o face domnul preşedinte, întrebaţi-l pe el de ce nu o face", a adăugat Ponta.

Întrebat la ce se referă atunci când vorbeşte despre "semn de corupţie", Ponta a răspuns: "Păi, eu ce să fac acuma? Să fac ca Băsescu, să întreb câţi bani a luat de la Bashar al-Assad? Nu aş fi un om serios dacă aş face chestia asta. Aş fi total neserios".

Ponta a spus că el a exprimat o opinie a Guvernului României, opinie coordonată cu Ministerul de Externe şi cu partenerii internaţionali.

Ponta a precizat că a discutat cu preşedinţii celor două Camere, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, cărora le-a spus că, după decizia Congresului SUA, va solicita să prezinte în faţa Parlamentului poziţia României privind Siria.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că Guvernul a luat act de dovezile prezentate privind comiterea unor crime împotriva umanităţii în Siria, "cu ştiinţa autorităţilor guvernamentale", acte pe care Executivul român le condamnă ferm şi fără niciun fel ezitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici