Ponta spune că acorduri de constituire a USL au fost semnate peste tot în ţară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că PSD şi PNL au rupt colaborarea cu PDL în toată ţara, precizând că acorduri de constituire a USL au fost semnate "peste tot", la Bucureşti documentul urmând să fie parafat săptămâna viitoare.

39 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că acorduri de constituire a USL au fost semnate peste tot în ţară

Ponta spune că acorduri de constituire a USL au fost semnate peste tot în ţară (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Iaşi, cu prilejul semnării protocolului de colaborare la nivel local între PSD, PNL şi PC, că nu mai există nicio structură în teritoriu aparţinând USL care să colaboreze cu PDL.

"Protocoale s-au semnate peste tot. (...) La Botoşani, unde era o alianţă PNL-PDL s-a format USL. La fel s-a întâmplat şi la Buzău, Dâmboviţa, Vâlcea sau Bacău, unde de asemenea au fost unele probleme. Nu mai există nicio colaborare locală USL-PDL. Era important să realizăm asta, pentru o coerenţă a Uniunii de sus până jos", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că protocoale privind constituirea USL la nivel local au fost semnate în toate judeţele, adăugând că în Bucureşti documentul va fi încheiat săptămâna viitoare.

"La Bucureşti semnăm săptămâna viitoare. Se va semna cu ocazia dezbaterii bugetului Capitalei. E locul cel mai dificil unde avem de parafat documentul, dar sunt convins că rezolvăm şi această ultimă problemă, într-un fel sau altul", a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus că, în cele două luni de când s-a constituit USL, şi-a consumat 75 la sută din timp pentru a aplana conflictele apărute în teritoriu, menţionând că de acum acest lucru nu se va mai întâmpla.

"Am tot pansat până acum răni la nivel local. Vestea proastă pentru cei din teritoriu e că n-o să vă lăsăm să vă mai certaţi", le-a spus Ponta reprezentanţilor PSD, PNL şi PC prezenţi în sală.

La semnarea protocolului USL de la Iaşi a asistat şi liderul liberal Crin Antonescu, care a afirmat că prezenţa sa şi a lui Victor Ponta nu este întâmplătoare, întrucât pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, alături de preşedintele PSD, a anunţat intenţia de formare a noii alianţe.

"Istoria acestei construcţii politice e legată de Iaşi. Vă doresc Uniune lungă şi rodnică!", le-a spus Antonescu membrilor celor trei partide prezenţi la eveniment.

Protocolul de constituire a USL la Iaşi a fost semnat de liderii locali ai celor trei formaţiuni, respectiv Gheorghe Nichita (PSD), Relu Fenechiu (PNL) şi Vasile Şalaru (PC).

În sală au fost prezente peste 200 de persoane, membri ai celor trei partide, evenimentul desfăşurându-se la un hotel din centrul municipiului.

În timpul discursurilor rostite în faţa celor prezenţi, atât Relu Fenechiu, cât şi Crin Antonescu au greşit numele Uniunii Social Liberale, spunând Uniunea Social Democrată, stârnind râsete în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici