Ponta: Strauss-Kahn a evitat să spună lucrurile dureroase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că discursul ţinut în Parlament de directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost un simplu gest de politeţe, în condiţiile în care acesta a evitat să spună lucrurile cu adevărat dureroase.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: Strauss-Kahn a evitat să spună lucrurile dureroase

Ponta: Strauss-Kahn a evitat să spună lucrurile dureroase (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, în opinia parlamentarilor PSD, discursul ţinut în faţa celor două Camere de directorul general al Fondului Monetar Internaţional a fost "unul politicos şi formal".

"Sunt câteva lucruri pe care, din politeţe, domnul Strauss-Kahn nu le-a putut spune şi de aceea trebuie să le spunem noi. În primul rând, domnul Strauss-Kahn nu le-a putut spune studenţilor de la ASE că ei înşişi vor trebui să plătească înapoi miliardele de euro cheltuiţi de Guvernul Boc, nu le-a putut spune că nu este vorba despre un cadou de la FMI, ci de un împrumut pe care ei îl vor plăti", a spus Ponta.

El a continuat afirmând că directorul FMI nu a spus, în faţa parlamentarilor, că aceştia nu vor putea avea acces, în pofida tuturor insistenţelor, la modul în care Guvernul cheltuieşte efectiv banii împrumutaţi de la Fond.

"În al treilea rând, domnul Strauss-Kahn nu i-a spus domnului Traian Băsescu că destinaţia stabilită iniţial pentru banii împrumutaţi de la FMI, că ei vor fi folosiţi pentru investiţii, locuri de muncă şi relansarea economică, va fi schimbată, fiind folosiţi de fapt doar pentru a anestezia o situaţie socio-economică explozivă. Din cauză că nu a spus aceste trei lucruri dureroase pentru putere, PSD consideră că discursul domnului Strauss-Kahn a fost un simplu gest de politeţe", a mai declarat Ponta.

Dominique Strauss-Kahn s-a aflat în România într-o vizită de o zi şi s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, susţinând şi un discurs în plenul Parlamentului.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici