Ponta: Sunt sigur că, în preşedinţia italiană UE, dezideratul de a fi parte a Schengen se va îndeplini

Premierul Victor Ponta, aflat luni seara la ambasada Italiei, cu ocazia Sărbătorii Naţionale a Italiei, a afirmat că este sigur că pe durata preşedinţiei italiene a Uniunii Europene, în semestrul al doilea al acestui an, dezideratul României de a fi "parte a Schengen" se va îndeplini.

390 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sunt sigur că, în preşedinţia italiană UE, dezideratul de a fi parte a Schengen se va îndeplini

Ponta: Sunt sigur că, în preşedinţia italiană UE, dezideratul de a fi parte a Schengen se va îndeplini (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cred că Italia este un exemplu pozitiv pentru alte ţări - nu vreau să spun Marea Britanie, ci alte ţări în general - că suntem toţi europeni, că putem cu toţii să trăim împreună, să ne respectăm cu toţii şi vreau să spun că sunt sigur că, pe durata preşedinţiei italiene a Uniunii Europene, care va fi în al doilea semestru, dezideratul nostru de a fi parte a Schengen se va îndeplini cu siguranţă", a spus Ponta, într-un discurs susţinut în limba italiană.

Italia va deţine preşedinţia Uniunii Europene în acest an, în perioada 1 iulie-31 decembrie.

Mai multe ţări, printre care Olanda, Franţa, Finlanda, s-au opus în ultimii ani intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

În toamna anului trecut, o variantă discutată la nivel european a fost ca România să adere la Schengen în două etape, prima fiind cu graniţele aeriene şi maritime şi ulterior cu cele terestre.

La finele lunii aprilie a acestui an, premierul Ponta a declarat că nu poate spune că, din punct de vedere politic, România este mai aproape de aderarea la spaţiul Schengen atât timp cât opinia politică din Franţa şi Olanda este "păcălită", dar că oficialii de la Bucureşti trebuie să ceară un tratament corect, nu să se roage de cineva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici