Ponta: Ungureanu îmi stârneşte solidaritate. Încearcă să mai facă ceva, dar îi dă cineva peste mână

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, joi, la Craiova, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi stârneşte un sentiment de "solidaritate" întrucât "este singur acolo, mai încearcă să mai facă ceva, dar de fiecare dată îi dă cineva peste mână". "Nu m-a deranjat că Ungureanu a făcut public faptul că am vorbit la telefon, dar trebuia să aibă curajul să spună tot", a spus Ponta într-o conferinţă de presă.

863 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ungureanu îmi stârneşte solidaritate. Încearcă să mai facă ceva, dar îi dă cineva peste mână

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Acum, dacă începem să povestim la televizor, trebuie să avem curajul să povestim tot. Sigur că se poate supăra doamna Anastase sau doamna Udrea sau alte doamne ale domnului Băsescu. Dar dacă începem să povestim, eu zic să avem curaj. Eu nu am vorbit cu Guvernul, că am văzut un comunicat al Guvernului, pentru că nu m-a sunat Guvernul. Pe mine m-a sunat domnul Ungureanu şi am vorbit cu domnul Ungureanu. Dacă vrea să povestim în public, povestim, dacă nu, nu. Este foarte simplu", a spus Victor Ponta

Preşedintele PSD a mai afirmat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a încercat să facă schimbări, însă "nu l-a lăsat partidul".

"Asta este o problemă de can-can, dar este şi o problemă de principiu: primul-ministru Ungureanu ori are puterea de a face ceva în Guvern, ori nu are şi atunci mai bine pleacă din funcţie. Pe domnul Blejnar a vrut să îl schimbe din funcţie şi nu a putut, că nu l-a lăsat partidul, pe domnul Duţă a vrut să îl schimbe şi nu l-a lăsat partidul, pe doamna Anastase ar cam vrea să o schimbe, dar nu este dânsul să decidă, pe doamna Udrea nici măcar nu poate să o roage să nu-l mai critice în public, să nu îl mai facă de râs, că nu ştie ce vorbeşte. Păi ori poate să conducă Guvernul, ori nu? Cu maghiarii este decizia coaliţiei, nu este a lui, dar el doar semnează. Cu CAS-urile a spus că le reduce, preşedintele a spus că să dea salariile înapoi, iar până la urmă a rămas ca preşedintele. La Consiliul European la Bruxelles nu participă. Înţeleg că s-a dus azi (joi - n.r.) doar într-o vizită, aşa cum putem merge cu toţii, însă important este să mergi să reprezinţi România la Consiliul European", a declarat Ponta.

El a mai spus că premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi stârneşte un sentiment de "solidaritate" întrucât "este singur acolo, mai încearcă să mai facă ceva, dar de fiecare dată îi dă cineva peste mână".

"Faptul că nu este lăsat de diverse doamne şi domni din PDL într-un fel îmi stârneşte o solidaritate cu domnia sa: este singur acolo, mai încearcă să mai facă ceva, dar de fiecare dată îi dă cineva peste mână. Dar va fi foarte greu până în noiembrie să ia nişte decizii importante pentru România, pentru că nu vreau în noiembrie să preluăm o ţară complet furată şi distrusă de doamna Udrea, de doamna Anastase, de domnul Blejnar şi de toţi ceilalţi", a spus Ponta, care a susţinut că şi-ar dori ca USL să preia o guvernare "aşa cum a preluat-o Adrian Năstase de la Mugur Isărescu, o guvernare cât de cât stabilă şi pusă într-o direcţie bună".

"Aşa cum s-a preluată în 1991 de la domnul Stolojan. Ori domnul Ungureanu nu poate să ne spună doar ce nu poate să facă, cred că e bine să ne spună şi ce poate să facă. Mă suni pe mine la telefon să te plângi de echipa ta, nu cred că pot să te ajut. Sunt dispus la dialog în interesul public, dar trebuie să şi poţi să faci ceva", a mai afirmat preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici