Predoiu: PNL va vota în favoarea cererii justiţiei în cazul lui Gabriel Oprea

PNL îşi va menţine cutuma de a vota în favoarea cererilor justiţiei şi în cazul cererii formulate de DNA în ceea ce îl priveşte pe fostul ministru Gabriel Oprea, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

233 afișări
Imaginea articolului Predoiu: PNL va vota în favoarea cererii justiţiei în cazul lui Gabriel Oprea

Catalin Predoiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

''PNL îşi va menţine cutuma de a vota în favoarea cererilor de ridicare a imunităţii, pentru a da cale liberă investigaţiilor justiţiei'', a declarat Predoiu.

DNA a cerut luni aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu în baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie să obţină avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Gabriel Oprea.

Acesta a declarat, luni, după anunţul DNA de solicitare a avizului pentru urmărirea sa penală, că a respectat şi respectă legile acestei ţări, că se consideră nevinovat şi că va sprijini toate demersurile pentru aflarea adevărului, dar că în egală măsură îşi va apăra drepturile.

Cererea DNA ar trebui tratată în timpul sesiunii parlamentare, este de părere preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat că se va consulta cu colegii din Biroul Permanent pe această temă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici