Premierul Dacian Cioloş i-a eliberat din funcţii pe şefii DIPI. Decretele au fost publicate în Monitorul Oficial

Premierul Dacian Cioloş i-a eliberat miercuri din funcţii pe Mihai Cristian Mărculescu, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şi pe cei doi subsecretari de stat, după ce Guvernul a decis desfiinţarea Departamentului.

3718 afișări
Imaginea articolului Premierul Dacian Cioloş i-a eliberat din funcţii pe şefii DIPI. Decretele au fost publicate în Monitorul Oficial

Premierul Dacian Cioloş i-a eliberat din funcţii pe şefii DIPI (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto )

Decretele privind schimbarea lui Mihai Cristian Mărculescu, Cătălin Gâdici şi Marius Patriche au fost publicate miercuri seara în Monitorul Oficial.

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin decizie a premierului Dacian Cioloş la sfârşitul lunii august, după ce fostul şef al Departamentului Rareş Văduva a fost acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Tot atunci au fost numiţi în funcţii şi cei doi subsecretari de stat.

Guvernul a decis la începutul lunii noiembrie desfiinţarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi înfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă, noua structură urmând să fie pusă sub control parlamentar.

Structura organizatorică şi numărul de posturi ale DGPI sunt stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne. Echipa de comandă a DGPI va fi formată din specialişti în domeniu – cadre militare în activitate – fapt ce va garanta desfăşurarea activităţii structurii în condiţii de imparţialitate şi echidistanţă, anunţa Guvernul. Conducerea DGPI urma să fie asigurată de un director general, numit în funcţie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, cu avizul CSAT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici