Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu secretarul general adjunct al OCDE, Ludger Schuknecht

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, o întrevedere cu secretarul general adjunct al OCDE, Ludger Schuknecht, precum şi cu directorul general al Agenţiei pentru Energie Nucleară a OCDE, William Magwoog, ea subliniind că aderarea la OCDE reprezintă un obiectiv strategic al României.

117 afișări
Imaginea articolului Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu secretarul general adjunct al OCDE, Ludger Schuknecht

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu secretarul general adjunct al OCDE, Ludger Schuknecht

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut joi o întrevedere cu secretarul general adjunct al OCDE, Ludger Schuknecht, precum şi cu directorul general al Agenţiei pentru Energie Nucleară (NEA) a OCDE, William Magwood, a anunţat Guvernul.

Potrivit Executivului, această vizită a avut loc în contextul Conferinţei Ministeriale Regionale privind Energia, Tehnologia Nucleară şi Managementul Deşeurilor Radioactive ce se desfăşoară la Bucureşti, organizată de către Guvernul României prin Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive, în cooperare cu Agenţia pentru Energie Nucleară, în perioada 25-26 octombrie 2018.

”În cadrul întrevederii, premierul român a prezentat poziţia avansată de dialog şi cooperare a României cu OCDE, participarea activă la formatele de lucru ale organizaţiei şi contribuţia substanţială, subliniind că aderarea la OCDE reprezintă, la momentul actual, un obiectiv strategic al României. Cei doi oficiali OCDE au evidenţiat importanţa de a avea România ca partener în rândurile membrilor Agenţiei pentru Energie Nucleară, precizând că urmează să fie realizat planul concret pentru cooperarea cu România în domeniul politicii energetice, pe fondul colaborării regionale în domeniu. România a aderat la Agenţia pentru Energie Nucleară la 8 iunie 2017”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici