Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a fost exclus din PNL

Copreşedintele PNL Cluj Mihai Seplecan, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost exclus, vineri, din partid, în urma unei decizii a Biroului Politic Judeţean (BPJ), care urmează să fie transmisă spre validare Comitetului Director Judeţean.

2526 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a fost exclus din PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a fost exclus din PNL

Copreşedintele PNL Cluj senatorul Marius Nicoară a declarat, vineri, la finalul şedinţei BPJ că din 63 de voturi exprimate 59 au fost pentru excluderea lui Mihai Seplecan, iar patru voturi au fost nule.

”În şedinţa BPJ a PNL Cluj s-a discutat propunerea de sancţionare a lui Mihai Seplecan şi s-a decis excluderea din partid a acestuia. Din 63 de voturi exprimate, au fost 59 de voturi pentru excludere şi patru voturi nule. Decizia va fi înaintată, pentru validare, Comitetului Director Judeţean al PNL Cluj, care se va întruni în 6 noiembrie, după care, dacă va fi validată, va rămâne definitivă. Dacă rămâne definitivă, decizia va putea fi atacată de Mihai Seplecan în termen de zece zile la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL Cluj, iar dacă rămâne validată, va fi transmisă prefectului judeţului Cluj care va emite ordinul de destituire a lui Seplecan din funcţia de consilier judeţean, ceea ce înseamnă, automat, şi pierderea calităţii de preşedinte al CJ Cluj”, a spus Nicoară.

Potrivit acestuia, toate procedurile privind schimbarea din funcţia de preşedinte al CJ Cluj a lui Mihai Seplecan ar putea fi finalizate la sfârşitul lunii noiembrie, acesta urmând să fie înlocuit de consilierul judeţean Marius Mânzat.

PNL i-a retras sprijinul politic lui Mihai Seplecan în 24 septembrie pentru disfuncţionalităţi în conducerea CJ Cluj, ”neperformanţe şi probleme înregistrate la drumurile judeţene şi la aeroport”.

Copreşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, declara atunci, la finalul unei şedinţe a BPJ al PNL Cluj, că Mihai Seplecan ar urma să fie înlocuit de către consilierul judeţean Marius Mânzat.

“Am discutat în cadrul BPJ al PNL Cluj aspecte legate de activitatea partidului şi a CJ Cluj. S-a aprobat în şedinţă retragerea sprijinului politic preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan, cu 59 de voturi pentru, 6 împotrivă şi o abţinere. A primit mandat de încredere consilierul judeţean Marius Mânzat ca să preia funcţia de preşedinte, iar Călin Tuluc pentru cea de vicepreşedinte în locul lui Horaţiu Cătărig, care a demisionat din funcţie. Motivele retragerii sprijinului politic au fost disfuncţionalităţi în conducerea CJ Cluj, neperformanţe, sunt probleme la drumuri, la aeroport, la care se adaugă o lipsă de comunicare a lui Seplecan cu partidul”, spunea Nicoară, care a propus retragerea sprijinului politic pentru Seplecan.

Potrivit acestuia, în mod normal, în urma acestui “vot de neîncredere”, Mihai Seplecan ar fi trebuit să demisioneze din funcţie, “pentru că PNL l-a numit şi tot partidul este cel care îi cere schimbarea”.

“Dacă nu demisionează, procedural se intră pe articolele de lege. Consilierii judeţeni au 35 de zile în care să implementeze aceste decizii politice. Va fi o şedinţă de CJ luna viitoare (în luna octombrie - n.r.) în care se va propune schimbarea din funcţie a lui Seplecan”, mai spunea atunci Nicoară.

Mihai Seplecan nu a fost prezent la acea şedinţă, el declarând ulterior corespondentului MEDIAFAX că şedinţa BPJ a PNL Cluj a fost “o mizerie” şi că “nu a fost respectată procedura”.

“Nu voi demisiona din funcţie. Poziţia de preşedinte al CJ Cluj este a vechiului PNL până în 2016, dacă eu am fost ales de vechiul PNL într-o Delegaţie Permanentă a vechiului PNL, normal şi statutar ar fi tot acelaşi for să mă schimbe. Şedinţa BPJ a fost o mizerie, s-au adunat cele două birouri comune ale PNL şi PDL, iar la şedinţă au fost jumătate din membri. Prin acest lucru, Marius Nicoară a vândut PDL vechiul PNL”, spunea Seplecan la acea vreme.

Acesta l-a acuzat pe Marius Nicoară că şi-a bătut joc de primari, de preşedinţii de organizaţii liberale care nu au fost prezenţi la şedinţă, că “le-a îngrădit dreptul de a vota”.

“Cer demisia senatorului porno, Marius Nicoară, din funcţia de copreşedinte al PNL, care are dosar penal la ICCJ pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar conducerii centrale a PNL să îl schimbe de la conducerea PNL Cluj”, mai afirma Seplecan.

În 16 octombrie, Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Cluj a aprobat iniţierea demersurilor de sancţionare a copreşedintelui executiv Mihai Seplecan.

Copreşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, şi-a cerut, joi, scuze publice pentru susţinerea politică a lui Mihai Seplecan şi “pentru greşeala de a fi dat un astfel de preşedinte al Consiliului Judeţean”, adăugând că a fost vorba despre “o eroare de evaluare politică, administrativă şi morală” a acestuia.

Mihai Seplecan a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj în 10 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici